קטגוריה: בשרים

חמין מקרוני (שלא נדבק!)

יש בבישול כל מני צירופים שעד שלא המציאו אותם חיינו בחושך. למשל הקרואנט – אותו קרואסון מטוגן כמו דונאט שכבש את אמריקה בסערה. ולמה ללכת רחוק: מה עם ג'חנון בטשולנט?

קרא עוד »

אינגריי (מוסקה עיראקית)

כל מה שעיראקים עושים – הם עושים יותר טוב. ככה זה. קובה, ניהול חשבונות, כתיבת ספרים – הם אלופים. וגם במוסקה הגביע שוכן בארונם. אינגריי היא המוסקה של העיראקים –

קרא עוד »

פאי רועים עם טריק

הדיאטה הקיטוגנית, זו שבה נמנעים ככל האפשר מפחמימות, היא אחת הפופולריות ביותר וכנראה גם יעילה לתפארת – באמת מרזים, ומהר (אחר כך משמינים הכול בחזרה, אבל אלה החיים), ועוד עושים

קרא עוד »

בקר בזיתים (מתכון ספניולי)

צריך לחכות לשבוע הזה, שהוא הגבול בין האביב לקיץ, כדי להכין בקר בזיתים, לימון ופול. עדיין יש פול, כי שלהי אביב, עדיין כיף לאכול תבשילים כבדים, כי הקיץ עוד לא

קרא עוד »

כדורי בשר (או: המרד!)

בכל פעם שאני מטגן, פורצת בבית מהומה: "סגרת את הדלת של המטבח? ושל חדר הארונות? למה טיגון? למה שוב טיגון?! למה תמיד טיגון?!?!". למה? אולי כי אתם רעבים? אולי כי

קרא עוד »

בשר סופריטו

נכון השיחוק הכי גדול הוא כשהשלם גדול מסך חלקיו? אז במתכון הזה – שחוק שיחקנו אותה בענק. בשר סופריטו, פלא ספניולי ידוע ואהוב, הוא בסך הכל צלי עם תפוחי אדמה.

קרא עוד »

מחשוש, אבל אחר

יש מצב שכל העדה התימנית האהובה שלי הולכת להתהפך עלי – אבל אני, מה איכפת לי? למען ציון לא אחשה ולמען עוקבי לא אכחד דבר, והנה אני מתוודה. מוכנים? ובכן:

קרא עוד »

מחשי (כרוב ממולא)

כולם מבקשים ממני את המתכון הזה ובטוחים שיש בו סוד. אבל אין. כלומר אין סוד, מתכון בהחלט יש. מחשי (פירוש המילה בערבית: ממולא) הוא כרוב ממולא. לא כרוב שלם (חפשו

קרא עוד »

סיפור שמתחיל בחבוש דפוק

כמה פעמים שאני אגיד את זה – זה לא יספיק. ועדיין: אין, אין על הבוכרים. לו רק הייתי בוכרי הייתי מאושר, שמח בחלקי וגדל על מאכלים שאין בלתם (וגם על

קרא עוד »

עוף שמח בסילאן, סויה ושום

הנה מתכון למנה של אמצע השבוע. אין בה חגיגיות, היא בלתי ניתנת לצילחות (תודה לאל!) וכולם, אבל כולם (חוץ מהבת דודה הצמחונית ובת זוגה הטבעונית) ימותו עליה. מדובר בפולקעס בסילאן,

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן