קטגוריה: בשרים

איך אומרים “אושר” בפרסית?

יש מי שמחכה למשיח. יש מי שמחכה שהספינה שלו תעגון בנמל. יש מי שמחכה לאחרי החגים ויש מי שמחכה ליום שישי. הסיבה להמתנה ליום שישי היא שבשישי בצהריים, רגע לפני

קרא עוד »

עוף במאה שיני שום

לא רק שהמנה הזו טעימה, קלה להכנה וכמעט שאינה מלכלכת כלים, היא גם שומית לתפארת וכך עוזרת הן בשיפור הבריאות והן בהרחקת ערפדים (אם יש לכם בסביבה). נזכרתי במתכון הזה

קרא עוד »

מלכת מלכות הקובה

תשמעו סיפור: אור דוגה, איש צדיק, כתב לי בפייסבוק שפעם הוא ראה שהתייחסתי לקובה חמו – הקובה הענקית והצהובה שמוכרים בשוק מחנה יהודה – ושהמשפחה שלו (ליתר דיוק האחים יצחק

קרא עוד »

סודות ממטבחי הטליבאן

טוב, אז במסע ההרצאות בבוסטון הצמידו לי גם מדריך ישראלי מופלא וידען שלקח אותי לסיור במעוזיה הקולינריים של העיר (אפשר למנות אותם על אצבעות כף יד אחת של דג). אחרי

קרא עוד »

מאחמדינג’ד באהבה

במסעדת נאייב, הפרסית מרחוב זבולון 12, בואך שוק לוינסקי, יש שתי אטרקציות מרכזיות (חוץ האוכל המשובח, כמובן): האחת היא מטפס המשתרג בעליצות על כל התקרה, והשנייה היא תמונה של נשיא

קרא עוד »

עוף בולגרי גאוני

מכירים את המתכונים שבהם השלם גדול מסך חלקיו? זה המקרה שלפנינו. חלקי עוף מוזהבים בשומן של עצמם ואחר כך נאפים תחת ים (מה ים? אוקיאנוס!) של בצל מטוגן ופפריקה. התוצאה:

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן