תגית: סלט

טאבולה ישראלית (של ווחשים)

הסלט הנהדר הזה הוא אחת מאבני היסוד של המטבח הערבי בכלל והלבנוני בפרט. עיקרו הוא שידוך מבורך בין בורגול לבין עשבי תיבול. הגירסה הישראלית הרבה יותר ליבראלית וגם עושה שימוש

קרא עוד »

יום כתום

אז צ'ירשי זה טריפוליטאי או תוניסאי? תשמעו, חפץ חיים אנוכי. מספיקות לי המריבות על השקשוקה. בואו נגיד שזה צפון אפריקאי ובזאת נסתפק. הממרח הזה, שמתחיל בבישול דלעת ותפוחי אדמה, הוא

קרא עוד »

סלט כרישה ופלפלים

כרישה היא אחד הירקות היותר מקופחים בתבל – הרי היא כל כך כל כך טעימה, ורק הבולגרים עושים לה כבוד בקציצות שלהם! מן הדין שנבוש, או שלפחות נישא מבט אל

קרא עוד »

סלט סלק ואגוזי קאשיו

אני לא אכביד עליכם בסיפורים ולא אטרחן בהסברים – רק אציין, באופן אניגמטי למדי, שהסלט הזה התחיל כשיעורי בית בצרפתית. אבל תראו מה יצא: חמד של סלט מחומרים פשוטים וזמינים

קרא עוד »

הסלט הכי חתיך בעולם

הריני מודה ומתוודה: לסלט הזה יש מה שנקרא "מקורות השראה". בעברית פשוטה יותר: הוא גנוב. טעמתי אותו לראשונה במסעדת 'החלוצים 3' התל אביבית והמשובחת להלל. אחר כך ראיתי שמכינים אותו

קרא עוד »

נפלאות הסלט הכפול

גריסי פנינה הם גרגרי שעורה משויפים – הפשיטו מהם את הקליפה (לפני כן הם היו סתם גריסים) וכך הם הפכו למעט פחות מזינים, אבל קלים יותר לבישול או לעיבוד. בדרך

קרא עוד »

סלט פסח שני

אודה ולא אבוש: בכל מה שנוגע לשאריות, אני קמצן איום ונורא. אין לי תסביך זריקת אוכל. אם נשאר חצי לבן, אין לי שום צורך לניילן אותו למוות ולתת לו לגווע

קרא עוד »

סלט כרוב מעליב

"אתה צריך ללמוד ממולי להכין סלט כרוב", מודיעה לי הבת שלי בנון-שלאנטיות ומחזירה את מבטה למרקע. ואני שואל: כמה השפלות יכול אדם לעבור?! אני, שמתעב טלוויזיה וחושב שצריך לנתץ כל

קרא עוד »

איך מעליבים סלק (ויש מתכון)

הסלט שמתכונו יובא להלן הוא אחד מלקחי הסופה שהשתוללה כאן בשי-שבת. הוא התוספת האידיאלית לתבשילי קדירה כבדים (טשולנט, חמין, בשר עם שעועית, שפונדרה בתנור ושאר צרות דיאטתיות) בהיותו רענן, צונן

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן