תגית: חריף

הצפיחית החריפה

לא להאמין כמה שכרוב הוא ירק גדול. כל פעם שאני קונה ראש כרוב כדי להוסיף קצת לסלט או למרק, אני נתקע עם שלושת רבעי כרוב שאין להם שימוש. וזה הרי

קרא עוד »

הסחוג של משפחת מחבוב

מן המפורסמות הוא (ובמקביל סוד כמוס – ככה זה, יש אוקסימורונים בחיים), שסחוג אמיתי מכינים רק במסחג. מסחג (או מסחגה) היא אבן שחורה, גדולה ושטוחה, שעליה מניחים מה שרוצים לכתוש

קרא עוד »

שקשוקה כהלכתה

קחו גבר ישראלי ובדקו במה הוא מתמצא. יש דברים שהם פשוט אצלנו בגנים, בדם, בתודעה עוד ממעמד הר סיני: אם אנחנו רואים בחורה חונה ברוורס, ישר אנחנו מתחילים לחלק הוראות

קרא עוד »

עץ הלימון – זיכרון וטעם

"אני מכינה אותך מראש", אומרת לי רובי דמלין, "לא תהיה שם שום מסכנות". המשפט הטעון הזה מתייחס לסדנת בישול של פורום ההורים השכולים שדמלין מנהלת מאז נפל בנה דיוויד. הפורום

קרא עוד »

כמו אש על הפנים

בכל חנות תבלינים שמכבדת את עצמה יש שק גדול עם פלפלים אדומים יפהפיים ומיובשים. עכשיו – יכול להיות שהם מהזן המתוק. אם זה המצב, הם לא מעניינים אותנו. ויכול להיות

קרא עוד »

מרק תאילנדי לימות הקור

הכינו את עצמכם: המרק שמתכונו יובא להלן כובש מאוד. כולם מתאהבים בו ויש בו הכול: ציר דשן ומתובל, נתחי עוף, אטריות אורז, עשבי תיבול, ירקות ומה לא. כן, צריך לבקר

קרא עוד »

סודות ממטבחי הטליבאן

טוב, אז במסע ההרצאות בבוסטון הצמידו לי גם מדריך ישראלי מופלא וידען שלקח אותי לסיור במעוזיה הקולינריים של העיר (אפשר למנות אותם על אצבעות כף יד אחת של דג). אחרי

קרא עוד »

שקשוקה בשחקים

אנחנו טסים בגובה 37,000 רגל, כבר ישנו, כבר קמנו, כבר ראינו סרטים עם קול ובלי קול, כבר אכלנו ארוחת ערב וארוחת בוקר, כבר שתינו הרבה יותר מדי אלכוהול, כבר קמנו

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן