תגית: תימני

מחשוש, אבל אחר

יש מצב שכל העדה התימנית האהובה שלי הולכת להתהפך עלי – אבל אני, מה איכפת לי? למען ציון לא אחשה ולמען עוקבי לא אכחד דבר, והנה אני מתוודה. מוכנים? ובכן:

קרא עוד »

הסחוג של משפחת מחבוב

מן המפורסמות הוא (ובמקביל סוד כמוס – ככה זה, יש אוקסימורונים בחיים), שסחוג אמיתי מכינים רק במסחג. מסחג (או מסחגה) היא אבן שחורה, גדולה ושטוחה, שעליה מניחים מה שרוצים לכתוש

קרא עוד »

צנעא-טוקיו אקספרס

מדי פעם פוקדת את העולם המצאה גאונית בתחום הקולינריה. פעם זו התכה כין דונאט לקרואסון (הקורנאט המפורסם ששיגע את אמריקה), פעם זו הכלאה בין ערק למסטיק בזוקה (משרים בזוגות בערק

קרא עוד »

רגל של דג

מי היה מאמין שעד וושינגטון אני אסע כדי להיתקל, לראשונה בחמישים ושש שנותי התימניות, במתכון של ערער. מעודי, מעודי לא שמעתי על ערער. זה בגלל שאני תימני, אבל צנעאני ולא

קרא עוד »

קובנה עם גזאגז!

אתם יכולים לצחוק כמה שאתם רוצים עלינו, התימנים. אתם יכולים לומר שאנחנו לא יכולים לפתוח עסק לפחחות רכב, כי ברגע שתימני אחד מכה על פח השני יוצא במחול; אתם יכולים

קרא עוד »

הלאטקע מצנעא

עיג'ה היא הלאטקע שלנו, התימנים. מדובר בחביתת ירק המועשרת בתפוחי אדמה מגוררים, שכיף לאכול חמה, קרה, בפיתה, עם גבינה מלוחה ובקיצור – הכל, רק לא מתוק. קל מאוד להכין עיג'ה

קרא עוד »

גיל חובב שמח לאידם

יום אחד אני נכנס לחנות הדגים של מוסי בשוק הכרמל ורואה אותו מוכר לבחור נחמד אדרות וראשים של דגים. ישר התעוררו בי האינסטינקטים החברתיים והתחלתי לחשוב על זה שיש אנשים

קרא עוד »

אהווה!

כשאומרים "מרק תימני" כולם ישר חושבים על מרק רגל, אבל האמת היא שיש המון מרקים אצלנו בעדה וסתם הוציאו לנו שם שהדבר היחיד שאנחנו אוכלים הוא קמח. מה פתאום?! יש

קרא עוד »

סודות ממטבחי הטליבאן

טוב, אז במסע ההרצאות בבוסטון הצמידו לי גם מדריך ישראלי מופלא וידען שלקח אותי לסיור במעוזיה הקולינריים של העיר (אפשר למנות אותם על אצבעות כף יד אחת של דג). אחרי

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן