תגית: דובדבנים

עוגת ברטון משופרת

עוגת ברטון היא קלאסיקה ממחוז ברטאן שבצרפת. מדובר במאפה זהוב וניחוחי שהטריק שלו הוא שימוש חסר בושה בחלמוני ביצים. שישה חלמונים יש בעוגה הזו והם מעניקים לה אורך ימים, טעם,

קרא עוד »

עוגת דובדבנים ושזיפים מרהיבה

עכשיו שהדובדבנים בשפע ולא יקרים – זה הזמן להתחרע עליהם ללא בושה. העוגה שלהלן עושה בהם שימוש צוהל ומחזקת אותם (לצבע ולנוי) גם בשזיפים אדומים. אבל רגע, רגע, חכו! הפטנט

קרא עוד »

עוגת דובדבנים ללא אפייה

דובדבנים זה כמו הריון. אין קצת – או שיש או שאין. כל השנה מתגעגעים אליהם, פתאום הם מגיעים לשוק ורובצים בדוכנים בערימות ענק ואז, שבועיים-שלושה אחרי – בום. נעלמים.  

קרא עוד »

עוגת כל טוב

תגידו, גם אתם הולכים בשוק ונבוכים? כי אני – כשאני רואה ירק או פרי שאמורים להיות יקרים, נדירים, נזר הבריאה, ופתאום מגיע שיא העונה שלהם והם נערמים בהררים ונמכרים בגרוש

קרא עוד »

העוגה הכי נכונה לקיץ

הדובדבנים מושפלים עכשיו בדוכני במכירות. מה שהיה יוקרתי נערם כמו פרי פושט בשפע בלתי נתפס ונמכר בזול. אל דאגה: הם כאן רק כדי לעזוב אותנו חיש. גם המשמשים נמצאים בעיצומה

קרא עוד »

וישניאק אקספרס

יש בקרבנו ציבור מסוים של אנשים בעלי התמכרות לדובדבני וישניאק. "נו, כבר יש?", הם שואלים את המוכר בתחילת עונת הדובדבנים. "נו, מתי הם יגיעו?", הם מנדנדים בטון דאוג. ואז, כשהדובדבנים

קרא עוד »

מרק הדובדבנים של יגאל פישר

בשכונת נחלת שבעה בירושלים (שהייתה לסבך מדרחובונים) ברחוב יואל משה סלומון 16, יש בית קפה קטן בשם 'רגע מתוק' שעושה כבוד למטבח ההונגרי ולרטרו העולמי. לא מזמן אכלתי שם רקוט

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן