תגית: בצל

הפטנט הוא מפרובאנס

פיסלדייר הוא מתכון פרובנסאלי פשוט ופופולארי, של מאפה שטוח ועליו תועפות של בצל מטוגן, מקלעת אנשובי, זיתים, צלפים ותבלינים. כן, מה ששמעתם – אין בו גבינה. ואל תתפתו להוסיף כי

קרא עוד »

קרבונד (צלי בקר בבירה)

לצרפתים יש בף בורגיניון. לפלמים חובבי הבירה יש קרבונד. בעצם זה אותו תבשיל רק עם נוזלים אחרים – בירה במקום יין אדום. אבל יש עוד כמה ויצים פלמיים שהופכים את

קרא עוד »

צרפת עלק

כשהייתי סטודנט בירושלים, נהגנו להתכונן למבחנים בקפה עטרה. ראשית, היה שם חימום (בדירות השכורות שלנו לא היה, או שהיה יקר מדי להפעילו). שנית, היה שם כיף. ושלישית, הוגש שם מרק

קרא עוד »

עוגת בצל ופטריות

בכל פעם שמכינים ארוחה חלבית, כזו שעיקרה הוא סלטים שהקרובים מביאים וגבינות שקנינו בשוק וחביתות שעושות רגשות אשם, צריך גם כיכר לחם בריאה וענקמונית שתשמש כנושאת מטוסים – עליה ינחתו

קרא עוד »

עוף בולגרי גאוני

מכירים את המתכונים שבהם השלם גדול מסך חלקיו? זה המקרה שלפנינו. חלקי עוף מוזהבים בשומן של עצמם ואחר כך נאפים תחת ים (מה ים? אוקיאנוס!) של בצל מטוגן ופפריקה. התוצאה:

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן