תגית: פאי

רוקאק – פאי תמרים מבצק יופקה

"רוקאק" היא מילה שמית המתייחסת לבצק דק. לפעמים זה לחם, לפעמים צנימים, לפעמים עלי בצק – תלוי מאיפה במרחב השמי הגעת. בצק יופקה הוא הפלא הטורקי שעיקרו הוא יריעות בצק

קרא עוד »

פאי כרובית ותפוחי אדמה

פאי הוא שילוב מושלם של פחמימות ריקות ושומן. וגם ירקות, להקלת ייסורי המצפון. מוסיפים לו סלט ירוק וכוסית יין ויש ארוחה נהדרת שאינה מצריכה מנה ראשונה (לקינוח אפשר להגיש פאי

קרא עוד »

פאי עבאדי

עם יד על הלב: תודו שאין בעולם דבר טעים יותר מכעכים של עבאדי (טוב, אולי חוץ מנוטלה). הפאי שמתכונו יובא להלן עושה שימוש בכעכים האלה, בצורתם המרוסקת, כבצק. ממש כפי

קרא עוד »

פאי התפוחים של סלין

לפני שבוע הלכה לעולמה סלין פרישברג מעין דור, הסבתא האהובה של הבת שלי. סלין הייתה סופר סבתא, ילידת ארצות הברית, שכפי שאמרו עליה בלוייה "חיה באמריקה וגרה בעין דור". אשה

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן