צנעא-טוקיו אקספרס

כולם מתלהבים ממלווח שמכינים מדפי אורז. האם הם עושים זאת בצדק? (ספוילר: כן!)

מדי פעם פוקדת את העולם המצאה גאונית בתחום הקולינריה. פעם זו התכה כין דונאט לקרואסון (הקורנאט המפורסם ששיגע את אמריקה), פעם זו הכלאה בין ערק למסטיק בזוקה (משרים בזוגות בערק ליומיים ויוצא משקה אלוהי!) ועכשיו זה המלווח שמכינים מדפי אורז. למה לעשות את זה? ובכן:

חמודונת, הבלילה

קודם כל, זה הרבה פחות משמין. מדובר בדפי אורז שנטבלים בבלילה חמודה של ביצה, חלב וטיפונת דבש וזהו. אין חמאה, אין רגשי אשם. שנית, זה ללא גלוטן. שלישית, אין התפחות ואין המתנה. רעבים? הופה. יש.

סוג של אבו נפחא, המלווח במחבת

האם זה טעים כמו מלווח תימני אורגינל? לא. האם זה טעים בכלל? מאוד מאוד! וגם מתנפח כמו אבו נפחא במחבת באופן שמצחיק ילדים (ונופל מייד, וזה בסדר). קצת עגבניות מרוסקות, נגיעה סחוג, והסתדרתם. שימו לב: החומרים במתכון יספיקו למלווח אחד. הבלילה מספיקה לשניים-שלושה. תעשו את ההכפלות בעצמכם.

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן