טאבולה ישראלית (של ווחשים)

כן, הבה נודה בעובדות: אנחנו ווחשים. מה שהופך את הטאבולה שלנו לנפלאה אפילו יותר מזו הלבנונית (המקורית)

הסלט הנהדר הזה הוא אחת מאבני היסוד של המטבח הערבי בכלל והלבנוני בפרט. עיקרו הוא שידוך מבורך בין בורגול לבין עשבי תיבול. הגירסה הישראלית הרבה יותר ליבראלית וגם עושה שימוש באינסטנט קוסקוס במקום בבורגול. שימו לב לפלפל הצהוב המסתתר ברשימת החומרים: ברור שזה יעבוד מצוין גם עם פלפל אדום או ירוק, אבל חגיגת הצבעים שהפלפל הצהוב מארגן תהפוך את הטאבולה שלכם לעוד יותר מוצלחת (ולא לשכוח את גרגירי הרימון!)
גירגור אמפיבי, שיטה גאונית
א-פרופו רימון: קבלו שיטה גאונית לגירגורו ללא השפרצות: חותכים לרבעים, משקיעים אותם בקערה גדולה עם מים, ומגרגרים תחת המים. אין השפרצות, והסחלה הצהוב צף על פני המים. לא דגול?
להכנת גרסה הקרובה יותר לזו הערבית המקורית, מוותרים על כל הירקות ובמקומם משתמשים בתועפות של עשבי תיבול קצוצים דק (שמיר, פטרוזיליה וכוסברה זר שלם מכל עשב תיבול). מתבלים בשום, שמן זית, קליפת לימון, מיץ לימון ובצל ירוק. מתקבל סלט הרבה יותר ירוק ולא פחות מופלא.
יאללה, לעבודה:
תגיות
דילוג לתוכן