מחמר (גירסה אישית)

הפשטידה הצפון אפריקאית מתהדרת במראה טראצו מרהיב. כך מכינים אותה בקלות

אלוהים עדי שאנו, הצפון אפריקאים, נוטים להתעצבן בקלות. אבל כמה שאנחנו כועסים על אלו שאינם יוצאי המגרב, זה עוד כלום ביחד לכמה שאנחנו מתקוטטים בתוך עצמנו (הכל באהבה, כמובן). ראיתם פעם תוניסאי שאינו מתנשא על מרוקאי (שמצידו אינו מתנשא על אלג'יראי, ועוד לא דיברנו על מה שהאלג'יראי חושב על שניהם)? למשל, קחו את פשטידת תפוחי האדמה שלנו, המחמר. או! כבר אמרת את שמה, והסיכסוך בעיצומו: מחמר או מחמרה? תפוחי אדמה או גזר? ובכן, הרשו לי לקפוץ אל היורה הרותחת ולהגיש מתכון של מחמר (בלי ה"א בסוף!) על בסיס תפוחי אדמה ובטטות (כי בא לי) ואפילו עם בטטות סגולות ופטריות (זהו, הלך עלי בעדה).

ככה זה מתחיל, מחמר

בעצם, מדובר במנה שמאוד קל להכינה. אבל אם רוצים להפריז ולשדרג את מראה הטראצו שלה, כלומר להוסיף לה קונפטי מבפנים, צריך לגוון בירקות הקצוצים. אולי זה לא בדיוק מה שעשינו לחופיו הדרומיים של הים התיכון אבל אתם יודעים מה? אנחנו כבר מזמן בחופיו המזרחיים, וכל היופי הוא לאלתר. אני, למשל, לא רק שהוספתי בטטה סגולה ופטריות, גם גרעתי את השמיר. כן. מדובר בבחור צפון אפריקאי עם משאלת מוות. מכל מקום, אתם מוזמנים לקחת נשימה עמוקה ולבוא איתי למסע הרפתקאות.

 

רגע לפני הערבוב

אני מבטיח שזה יהיה פשוט, טעים ומאוד-מאוד מרשים. רק אל תשכחו שתחת המ"ם הראשונה בשם המנה יש שווא. על זה אין ויכוח.

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן