קטגוריה: בשרים

מוסקה מהאגדות

מוסקה היא בעצם לזניה בלי פסטה. מי מוצלחת יותר? זו שאלה טובה. כולן היו בנותי. הפעם, יובא מתכון למוסקה בשרית (אפשר להחליף את הבשר בגבינות פטה וטולום מפוררות ואז העסק

קרא עוד »

סוד עיראקי מופלא

אי אפשר לא לאהוב טבית. זה כל כך טעים. וגאוני. מדובר בתבשיל אורז ועוף עיראקי ממשפחת החמין, כזה שמנמנם על הפלטה (או בתנור) שעות ארוכות ומציף את הבית בניחוחות מופלאים.

קרא עוד »

בשר ברוטב עוגת דבש

לפני קרוב לשנה הייתי במוסקבה והעברתי סדנת בישול. מובן שבסדנאות האלה אתה לומד יותר ממה שאתה מלמד, ואכן, התיידדתי עם שפית משובחת בשם ליזה פריימן שסיפרה לי, בין היתר, על

קרא עוד »

הקלאסיקה של הקלאסיקה

עם הצלחה אין מתווכחים, ועוד פחות מזה עם טעם הציבור. כדורי בשר ברוטב עגבניות הוכיחו את עצמם כמה שהעם – מה העם – כל העמים (מה כל העמים?! האנושות לדורותיה!)

קרא עוד »

קרבונד (צלי בקר בבירה)

לצרפתים יש בף בורגיניון. לפלמים חובבי הבירה יש קרבונד. בעצם זה אותו תבשיל רק עם נוזלים אחרים – בירה במקום יין אדום. אבל יש עוד כמה ויצים פלמיים שהופכים את

קרא עוד »

זוועה פולנית נפלאה

כלל נקוט בידי, לפיו בבואי לעיר זרה, דבר ראשון אני שואל את אוכלוסיה "מהו המאכל הזוועתי ביותר המככב בתפריטכם היום-יומי?". והכוונה אינה לאוכל שלא בושל כראוי אלא למנות שעשויות לתפארת,

קרא עוד »

קציצות פיצוץ!

כשרוצים טעם של בית בלי לעבוד קשה, כשרוצים משהו חם ומנחם ואדום ורך וטעים, אין כמו קציצות. ודווקא קציצות עוף יותר מנחמות לדעתי. קציצות בקר הן הדבר האמיתי, ללא ספק,

קרא עוד »

מפרס באהבה

למרבה הצער, לא יצא לי להיות פרסי. לפחות לא בגלגול הזה. זה די טראגי, אם חושבים על זה, שהרי כששואלים אותי מה המטבח האהוב עלי בתבל אינני מהסס לרגע ומשיב

קרא עוד »

אש! אש! אש!

פעם בשבועיים שלושה, בסיר עקום וישן שתום-ידית, הכינה סבתא שלי קציצות מרוקאיות חריפות. הן היו מיוחדות וחריגות ושונות מכל מה שאכלנו בבית: מאורכות ולא עגולות, חריפות-אש, מרושעות וטעימות להלל. הסיר

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן