קטגוריה: בשרים

הקלאסיקה של הקלאסיקה

עם הצלחה אין מתווכחים, ועוד פחות מזה עם טעם הציבור. כדורי בשר ברוטב עגבניות הוכיחו את עצמם כמה שהעם – מה העם – כל העמים (מה כל העמים?! האנושות לדורותיה!)

קרא עוד »

קרבונד (צלי בקר בבירה)

לצרפתים יש בף בורגיניון. לפלמים חובבי הבירה יש קרבונד. בעצם זה אותו תבשיל רק עם נוזלים אחרים – בירה במקום יין אדום. אבל יש עוד כמה ויצים פלמיים שהופכים את

קרא עוד »

זוועה פולנית נפלאה

כלל נקוט בידי, לפיו בבואי לעיר זרה, דבר ראשון אני שואל את אוכלוסיה "מהו המאכל הזוועתי ביותר המככב בתפריטכם היום-יומי?". והכוונה אינה לאוכל שלא בושל כראוי אלא למנות שעשויות לתפארת,

קרא עוד »

קציצות פיצוץ!

כשרוצים טעם של בית בלי לעבוד קשה, כשרוצים משהו חם ומנחם ואדום ורך וטעים, אין כמו קציצות. ודווקא קציצות עוף יותר מנחמות לדעתי. קציצות בקר הן הדבר האמיתי, ללא ספק,

קרא עוד »

מפרס באהבה

למרבה הצער, לא יצא לי להיות פרסי. לפחות לא בגלגול הזה. זה די טראגי, אם חושבים על זה, שהרי כששואלים אותי מה המטבח האהוב עלי בתבל אינני מהסס לרגע ומשיב

קרא עוד »

אש! אש! אש!

פעם בשבועיים שלושה, בסיר עקום וישן שתום-ידית, הכינה סבתא שלי קציצות מרוקאיות חריפות. הן היו מיוחדות וחריגות ושונות מכל מה שאכלנו בבית: מאורכות ולא עגולות, חריפות-אש, מרושעות וטעימות להלל. הסיר

קרא עוד »

קובנה עם גזאגז!

אתם יכולים לצחוק כמה שאתם רוצים עלינו, התימנים. אתם יכולים לומר שאנחנו לא יכולים לפתוח עסק לפחחות רכב, כי ברגע שתימני אחד מכה על פח השני יוצא במחול; אתם יכולים

קרא עוד »

מלח השמיים

כן, המתכון הזה מצריך אומץ ואמונה באדם ובתרנגולת. אין מי ששומע עליו ואינו אומר "קילו מלח? זה לא יוצא נורא-נורא מלוח?!".   אז זהו, שלא, כי המתכון שיובא להלן לעוף

קרא עוד »

לוב-איטליה: אחת-אפס!

צירוף מקרים מוצלח וממוזל במיוחד של שבתות גשומות וטריפוליטאים מתגעגעים הציף אל הזיכרון שלוש פעמים בחודש האחרון מתכון נושן: נוקידס. שוב ושוב קיבלתי פניות במייל ובפייסבוק בנוסח "אולי אתה יודע

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן