קטגוריה: בשרים

סיפור שמתחיל בחבוש דפוק

כמה פעמים שאני אגיד את זה – זה לא יספיק. ועדיין: אין, אין על הבוכרים. לו רק הייתי בוכרי הייתי מאושר, שמח בחלקי וגדל על מאכלים שאין בלתם (וגם על

קרא עוד »

עוף שמח בסילאן, סויה ושום

הנה מתכון למנה של אמצע השבוע. אין בה חגיגיות, היא בלתי ניתנת לצילחות (תודה לאל!) וכולם, אבל כולם (חוץ מהבת דודה הצמחונית ובת זוגה הטבעונית) ימותו עליה. מדובר בפולקעס בסילאן,

קרא עוד »

קציץ עוף (אוקיי, מיטלואוף)

אלוהים עדי שהעברית חביבה עלי ביותר. אבל יש מאכלים שקשה לי עם שמם העברי. כתיתה וקציץ הם שניים מהם. כנראה לעד נאמר שניצל ומיטלואוף, אפילו שכל מילה לועזית שורטת לי

קרא עוד »

סופריטו קציצות ועוז נפש

בבואך להכין סופריטו, שומה עליך להתחמש בעוז נפש. בלי טיגון כפול וברוך שמן של תפוחי האדמה – זה פשוט לא יצליח. ככה זה, יש תבשילים שאינם קשורים לשום דיאטה, ואם

קרא עוד »

קדירת קציצות חגיגית

הנה מנה שמניחים במרכז השולחן (בתוך הסיר) ואי אפשר להפסיק לקחת ממנה. התוספת העמילנית כבר בפנים, הצבעים צועקים אינסטגרם והטעם – שפתיים יישקו. זה מתחיל בתערובת של בקר טחון ועוף

קרא עוד »

הקובבס של מומה

7קובבס הן כופתאות ממולאות בגומו. גומו היא תערובת של בצל מטוגן, בקר טחון וצנוברים. הבצק של הקובבס מיוחד: הוא אינו עשוי בורגול או סולת כמו בקובה, אלא תערובת של מצות,

קרא עוד »

מדלית זהב באולימפיאדת החורף

נכון קציצות זה אליפות? עגולות, עסיסיות, ביתיות, חייכניות – אי אפשר לא למות עליהן. הבעיה מתחילה כשמשקללים פנימה את הטיגון ואת מעטפת פירורי הלחם שלהן – סוג של מלכודת רגשות

קרא עוד »

שלושה טריקים טריפוליטאיים

כמונייה הוא צלי בקר ושעועית המתבוסס ברוטב עגבניות עשיר ומדיף ניחוחות כמון. למרות שהוא כבד, עשיר ומאוד "מרכזי" על השולחן (ובבטן), התבשיל הזה קל להכנה ואידיאלי לארוחות שאליהן יש להיערך

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן