כדורי בשר (או: המרד!)

קבלו מתכון לכדורי בשר חריפים ללא טיגון. לנו הניצחון!

בכל פעם שאני מטגן, פורצת בבית מהומה: "סגרת את הדלת של המטבח? ושל חדר הארונות? למה טיגון? למה שוב טיגון?! למה תמיד טיגון?!?!".

למה? אולי כי אתם רעבים? אולי כי צריך ארוחת ערב? אולי כי זו טכניקת בישול מקובלת בעולם המערבי (והמזרחי והתיכון)?

אבל לא. זה לא מעניין את בני הבית שמסתגרים בפינות מרוחקות אגב המטרת קללות עלי ועל דורות קודמים במשפחתי. ואפשר לחשוב שאני נהנה מזה! מה, אותי טיגון לא מעצבן? מה, אצלי הריח לא נשאר אחר כך בתסרוקת (טוב, פחות)? מה, לי זה לא עמל, ועוד עמל שמשפריץ?!

הרבה תבלינים, מעט טיגון

אשר על כן, הפעם יובא מתכון מרד, כזה שמדלג על שלב הטיגון כמעט לגמרי. זה מתחיל בתערובת שיש בה הרבה תבלינים חריפים, כולל הצ'ילי הגרוס הזה שקיבלנו פעם עם המשלוח של הפיצה ולא זרקנו. הוספתי גם פלפל שחור, פפריקות וכמון, אבל מי שלא אוהב כמון מוזמן להשמיט אותו.

מכינים כדורי בשר קטנים. מ-300 גרם בשר יצאו 15 כדורים. בעתות שלום מוסיפים לתערובת פירורי לחם. בפסח – קמח מצה. זהו, הקציצות מוכנות.

הנה הם. חמודים!

הבטחתי להימנע מטיגון אז חוץ מלתת לשום להשתכשך בשמן למשך חצי דקה אין כאן טיגון, ולעומת זאת יש ויש כאן קציצות טעימות וחריפות, רוטב יפה תואר ואפילו תוספת בילט אין. תהליך הבישול עצמו יכול להיעשות על הכיריים ואם הן תפוסות – בתנור. אני אומר לכם – אין עלי.

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן