חמין מקרוני (שלא נדבק!)

כן, התבשיל האהוב, הלהיט, הפלא - ועם טריק שיגרום לו להתהפך בכיף ובשלמות למגש!

יש בבישול כל מני צירופים שעד שלא המציאו אותם חיינו בחושך. למשל הקרואנט – אותו קרואסון מטוגן כמו דונאט שכבש את אמריקה בסערה. ולמה ללכת רחוק: מה עם ג'חנון בטשולנט? ומה עם עוף תאילנדי בבאגט? זה עובד, זה נכלולי, זה טעים וזה גורם לך להאמין ברוח האדם. כזה הוא גם חמין המקרוני שטוענים שהומצא בירושלים: נהוג להכין אותו עם עוף ולא עם בשר בקר (אם כי בהחלט אפשר עם בקר ואפשר גם צמחוני) והוא טעים, פשוט להפליא להכנה וממלא את הבית בניחוח ואת הבטן בשמחה.

יש רק בעיה אחת – איך להפוך אותו למגש כך שהתהדיג – אותה שכבה תחתונה ופריכה של תפוחי אדמה ו/או בצלים ו/או מקרוני תישאר שלמה ולא תידבק לסיר? אהה! יש עצה! פשוט מרפדים את הסיר ביריעת נייר אפייה (כולל את שוליו) וזהו – שום דבר לא נדבק. הביטו בתמונה ותיווכחו.

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן