קטגוריה: צמחוני

פשטידונת אקספרס

כשממהרים, אין זמן לניואנסים. עושים מה שאפשר עם מה שיש. הפשטידונת שמתכונה יובא להלן מיועדת לצריכה מיידית (נגיד, כשחוזרים רעבים מהעבודה או שפתאום הילדים הביאו אורחים) ואין יותר מדי מצרכים

קרא עוד »

פוגאס (יעני פוקאצ'ה עם אטיטיוד)

פוגאס הוא הפוקאצ'ה של חבל פרובאנס שבדרום צרפת וכיוון שכך מדובר במאפה טעים, מתובל, שמח ומתנשא [כי מה האיטלקים האלה כבר מבינים בבצק (כשאומרים את השאלה הזו במבטא צרפתי היא

קרא עוד »

חצילים גאוניים בנוסח חני

מבין שפע מכרי ומכרותי, מעטים הם האוחזים בתואר כבוד עולמי כלשהו. אז כן, אני מכיר מישהי שאם 317 איש שלפניה בתור ימותו, היא תוכתר למלכת אנגליה. ואני מכיר כמה חתני

קרא עוד »

הצ'ומלה של מומה

צ'ומלה (Chumleh) הוא מאכל ראש שנה ספניולי עם שם מוזר שמגיע מטורקית. 'צ'ומלק' הוא שמה הטורקי של קדירת החרס שבה נהוג להכין את התבשיל הזה. אבל גם מי שלצערם אינם

קרא עוד »

עלי כרוב ממולאים (פשוט ונפלא)

לפני שהתחלתי לכתוב את המתכון הזה גיליתי שכבר העליתי שני מתכוני כרוב ממולא בעבר: האחר של כרוב שלם ממולא והשני של ספירלת כרוב ממולא. ככה זה: מרוב שאנחנו מתחכמים, לפעמים

קרא עוד »

פאי כרובית ותפוחי אדמה

פאי הוא שילוב מושלם של פחמימות ריקות ושומן. וגם ירקות, להקלת ייסורי המצפון. מוסיפים לו סלט ירוק וכוסית יין ויש ארוחה נהדרת שאינה מצריכה מנה ראשונה (לקינוח אפשר להגיש פאי

קרא עוד »

מרק דבורים

אל בהלה, למרות שמו המרק שלהלן אינו מכיל דבורים. הוא קרוי על שם דבורה, אם בתי, שהמציאה אותו (כן, היא המציאה מרק!). עכשיו: כמה אנשים כבר ממציאים מנות? זה נדיר.

קרא עוד »

מרק חרירה (גירסה אישית)

מן המפורסמות הוא, שכל מתכון עוגה מתחיל בשלוש ביצים, כל מתכון מרק מתחיל בשני בצלים, וכל מתכון מרוקאי מתחיל ב"קודם כל, תירגעי!". אז הנה, כנראה יש לי משאלת מוות, כי

קרא עוד »

פסטה אה צ'צ'י

אני לא בטוח שפסטה אה צ'צ'י הוא נזיד שכיף לאכול בקיץ: מדובר בתרכובת אדומה, סמיכה, דשנה ומנחמת של גרגרי חומוס, שום, עגבניות, גזר ופסטה קצרה. אבל בחורף, אין כמו סיר

קרא עוד »

קציצות הגבינה של אמא שלי

שני מתכונים בלבד ידעה אמא שלי להכין: קציצות גבינה ועוף בתנור. האמת, אני שודד ממנה כאן באכזריות את המתכון השלישי שלה – ביצים קשות – אבל בינינו, זה לא ממש

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן