קטגוריה: צמחוני

מוס שוקולד שחבל על הזמן

מוס השוקולד הקלאסי מבצע בחודשים אלה קאמבק פראי. איזה כיף. יש הרבה סיבות לאהוב את המנה הזו: קודם כל, היא טעימה פחד. שנית, כולם אוהבים אותה – ילדים, מבוגרים, צמחוניות

קרא עוד »

עלי כרוב ממולאים (פשוט ונפלא)

לפני שהתחלתי לכתוב את המתכון הזה גיליתי שכבר העליתי שני מתכוני כרוב ממולא בעבר: האחר של כרוב שלם ממולא והשני של ספירלת כרוב ממולא. ככה זה: מרוב שאנחנו מתחכמים, לפעמים

קרא עוד »

פאי כרובית ותפוחי אדמה

פאי הוא שילוב מושלם של פחמימות ריקות ושומן. וגם ירקות, להקלת ייסורי המצפון. מוסיפים לו סלט ירוק וכוסית יין ויש ארוחה נהדרת שאינה מצריכה מנה ראשונה (לקינוח אפשר להגיש פאי

קרא עוד »

מרק דבורים

אל בהלה, למרות שמו המרק שלהלן אינו מכיל דבורים. הוא קרוי על שם דבורה, אם בתי, שהמציאה אותו (כן, היא המציאה מרק!). עכשיו: כמה אנשים כבר ממציאים מנות? זה נדיר.

קרא עוד »

מרק חרירה (גירסה אישית)

מן המפורסמות הוא, שכל מתכון עוגה מתחיל בשלוש ביצים, כל מתכון מרק מתחיל בשני בצלים, וכל מתכון מרוקאי מתחיל ב"קודם כל, תירגעי!". אז הנה, כנראה יש לי משאלת מוות, כי

קרא עוד »

פסטה אה צ'צ'י

אני לא בטוח שפסטה אה צ'צ'י הוא נזיד שכיף לאכול בקיץ: מדובר בתרכובת אדומה, סמיכה, דשנה ומנחמת של גרגרי חומוס, שום, עגבניות, גזר ופסטה קצרה. אבל בחורף, אין כמו סיר

קרא עוד »

קציצות הגבינה של אמא שלי

שני מתכונים בלבד ידעה אמא שלי להכין: קציצות גבינה ועוף בתנור. האמת, אני שודד ממנה כאן באכזריות את המתכון השלישי שלה – ביצים קשות – אבל בינינו, זה לא ממש

קרא עוד »

יום כתום

אז צ'ירשי זה טריפוליטאי או תוניסאי? תשמעו, חפץ חיים אנוכי. מספיקות לי המריבות על השקשוקה. בואו נגיד שזה צפון אפריקאי ובזאת נסתפק. הממרח הזה, שמתחיל בבישול דלעת ותפוחי אדמה, הוא

קרא עוד »

ירקות בתנור כמו במסעדה

המנה הזו פשתה (כן, בת"ו. השורש הוא פ.ש.ה) כדליקה בשדה קוצים במסעדות ארצנו בשנה האחרונה: ירקות צרובים וקלויים, נמסים ממש, מלאי טעם ומיץ. איך עושים את זה? האם צריך גריל?

קרא עוד »

צנעא-טוקיו אקספרס

מדי פעם פוקדת את העולם המצאה גאונית בתחום הקולינריה. פעם זו התכה כין דונאט לקרואסון (הקורנאט המפורסם ששיגע את אמריקה), פעם זו הכלאה בין ערק למסטיק בזוקה (משרים בזוגות בערק

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן