קטגוריה: צמחוני

גם הערבים תימנים!

זה התחיל בסיור חומוסיות במזרח ירושלים, שם זכיתי להתוודע (בתיווכו של המדריך הדגול דורון יושע) לפאתה, מין מנה סודית של ערבים שעיקרה לחם מאתמול, טחינה ומי הבישול של החומוס. אתם

קרא עוד »

סלט תפוחי אדמה גרמני

במקור, סלט תפוחי אדמה גרמני צריך להכיל שבבי בייקון מטוגנים (ולעשות שימוש גם בשומן שהם מגירים). אין לי דבר וחצי דבר נגד בייקון, אבל בצנעא לא היה לנו, וחוץ מזה,

קרא עוד »

פשטידה אפויה פעמיים

הנה מתכון קיץ קלאסי – בלי לטרוח כמעט. הוא מבוסס על בצק עלים קנוי (מי שרוצה חלבי – לבריאות. יש גם פארווה, ללא חמאה וללא מרגרינה). את הבצק אפשר לקנות

קרא עוד »

הצפיחית החריפה

לא להאמין כמה שכרוב הוא ירק גדול. כל פעם שאני קונה ראש כרוב כדי להוסיף קצת לסלט או למרק, אני נתקע עם שלושת רבעי כרוב שאין להם שימוש. וזה הרי

קרא עוד »

מאפה בצק עלים גאוני

מצאתי את הפטנט הזה בעינסטוש: מין טארט טאטין (מלוח. עם בצל) שנאפה תוך עשר דקות וקליל להכנה באופן מביך. הוא קליל במיוחד להכנה כי עכשיו מוכרים במרכולים בצק עלים מצונן

קרא עוד »

סקרפאצ'ה איטלקית טבעונית

יבורכו האיטלקים שקוראים למאכלים שלהם בשמות מוזרים. הסקרפאצ'ה, למשל, שהיא שילוב מנצח של פוקאצ'ה, טארט ולחם תירס, זכתה לשמה כנראה משום שהיא דקה כמו סוליה של נעל בלויה. דקה ונהדרת.

קרא עוד »

לא פקאצה, פוקאצ'ה

קשים חיי מלצר. בעיקר קשה לא להתפוצץ מצחוק כשסועדים מזמינים בשיא היומרה "סלט פלצנלה" (הם מתכוונים לפנצנלה), "סושי גלידה עם הרבה סחוג" (הם מתכוונים לקונוסים עם ווסאבי) והכי חמוד "כמה

קרא עוד »

מאפינס תירס

במקום לחם, כשרוצים משהו יותר דשן ומנחם לפתיחת ארוחה או לליווי ארוחה פשוטה – קבלו מאפינס תירס. אני הכנתי בגירסה ללא חלב (חלב סויה במקום חלב רגיל, גבינה טבעונית במקום

קרא עוד »

נזיד פסטה טבעוני של נייג'לה לוסון

05בדרך כלל, כשרוצים מנת פסטה ממלאת ומשביעה, קודם כל חושבים על רוטב ראגו (הידוע במקומותינו כבולונוז) – רוטב בשרי, עשיר, כבד, מנחם. פסטב ברוטב עגבניות, עגבניות ושום, עגבניות ופלפלים, נתפסת

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן