קטגוריה: צמחוני

מאפה בצק עלים גאוני

מצאתי את הפטנט הזה בעינסטוש: מין טארט טאטין (מלוח. עם בצל) שנאפה תוך עשר דקות וקליל להכנה באופן מביך. הוא קליל במיוחד להכנה כי עכשיו מוכרים במרכולים בצק עלים מצונן

קרא עוד »

סקרפאצ'ה איטלקית טבעונית

יבורכו האיטלקים שקוראים למאכלים שלהם בשמות מוזרים. הסקרפאצ'ה, למשל, שהיא שילוב מנצח של פוקאצ'ה, טארט ולחם תירס, זכתה לשמה כנראה משום שהיא דקה כמו סוליה של נעל בלויה. דקה ונהדרת.

קרא עוד »

לא פקאצה, פוקאצ'ה

קשים חיי מלצר. בעיקר קשה לא להתפוצץ מצחוק כשסועדים מזמינים בשיא היומרה "סלט פלצנלה" (הם מתכוונים לפנצנלה), "סושי גלידה עם הרבה סחוג" (הם מתכוונים לקונוסים עם ווסאבי) והכי חמוד "כמה

קרא עוד »

מאפינס תירס

במקום לחם, כשרוצים משהו יותר דשן ומנחם לפתיחת ארוחה או לליווי ארוחה פשוטה – קבלו מאפינס תירס. אני הכנתי בגירסה ללא חלב (חלב סויה במקום חלב רגיל, גבינה טבעונית במקום

קרא עוד »

נזיד פסטה טבעוני של נייג'לה לוסון

05בדרך כלל, כשרוצים מנת פסטה ממלאת ומשביעה, קודם כל חושבים על רוטב ראגו (הידוע במקומותינו כבולונוז) – רוטב בשרי, עשיר, כבד, מנחם. פסטב ברוטב עגבניות, עגבניות ושום, עגבניות ופלפלים, נתפסת

קרא עוד »

פשטידונת אקספרס

כשממהרים, אין זמן לניואנסים. עושים מה שאפשר עם מה שיש. הפשטידונת שמתכונה יובא להלן מיועדת לצריכה מיידית (נגיד, כשחוזרים רעבים מהעבודה או שפתאום הילדים הביאו אורחים) ואין יותר מדי מצרכים

קרא עוד »

פוגאס (יעני פוקאצ'ה עם אטיטיוד)

פוגאס הוא הפוקאצ'ה של חבל פרובאנס שבדרום צרפת וכיוון שכך מדובר במאפה טעים, מתובל, שמח ומתנשא [כי מה האיטלקים האלה כבר מבינים בבצק (כשאומרים את השאלה הזו במבטא צרפתי היא

קרא עוד »

חצילים גאוניים בנוסח חני

מבין שפע מכרי ומכרותי, מעטים הם האוחזים בתואר כבוד עולמי כלשהו. אז כן, אני מכיר מישהי שאם 317 איש שלפניה בתור ימותו, היא תוכתר למלכת אנגליה. ואני מכיר כמה חתני

קרא עוד »

הצ'ומלה של מומה

צ'ומלה (Chumleh) הוא מאכל ראש שנה ספניולי עם שם מוזר שמגיע מטורקית. 'צ'ומלק' הוא שמה הטורקי של קדירת החרס שבה נהוג להכין את התבשיל הזה. אבל גם מי שלצערם אינם

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן