קטגוריה: צמחוני

סלט ויאטנמי

הסלט הזה הולך איתי כבר שלושים שנה, מאז שגרתי בארצות הברית. בפעם הראשונה אכלתי אותו אצל חבר בשם סאלו ומאז ניכסתי אותו (את הסלט) לעצמי בלי בושה. הוא צריך להיות

קרא עוד »

מקמורה. מה זה?

הפעם הראשונה ששמעתי על מקמורה הייתה באינטגרם של נוף עתאמנה-איסמעיל. מדובר במאפה שכבות ירדני שבו נתחי עוף מתבשלים בין כמה וכמה שכבות בצק – איפושהו באמצע הדרך בין פאי ללזניה.

קרא עוד »

כולנו תולעי משי!

קיבלתי דלי תות עץ. נפלא מזה: קיבלתי ערימה של עלי עץ תות. העלים יפים, רכים וכנראה טעימים מאוד – עובדה שתולעי משי מתות עליהם. וגם אנחנו! אפשר להשתמש בהם להכנת

קרא עוד »

מאפה שעועית ירוקה ותפודים

כמה דרכים אתם מכירים לבישול שעועית ירוקה? תודו שמעט! או שאסיאתי או ברוטב עגבניות או מקסימום מטוגן בטמפורה ו… זהו. לאחרונה, בצירוף נסיבות מוזר, נתקעתי עם כמות לא הגיונית של

קרא עוד »

הכרוב הכי ממולא בעולם

בדרך כלל, כשממלאים עלי כרוב, עושים את זה אחד-אחד. אבל אם רוצים מנת רושם, כזו שגורמת לאנשים לעצור נשימה ואחר כך לא להפסיק לדבר עליה, אפשר להכין רולדת כרוב ממולא.

קרא עוד »

חביתה אסיאתית על אורז לבן

הנה מתכון לארוחה זריזה – בראנץ', צהריים או ערב קלה – שלמדתי מחברתי האהובה, אלילת הבישול הקנדית, בוני סטרן. זה פשוט ומשביע ושוב תקף כאן הכלל: השלם גדול מסך חלקיו.

קרא עוד »

ההפך מאורז אחד-אחד

המודל האסיאתי מחייב שגרגרי אורז לא יידבקו זה לזה (אלא אם בכוונתך להכין סושי). לשם כך משתמשים באורז ארוך ושוטפים אותו מראש, כי האויב הוא העמילן הדביק שבאורז. אבל האיטלקים

קרא עוד »

חומוס, הוראות הפעלה

בואו נעשה את זה קצר: אני לא הולך לריב אתכם. כל אחד והחומוס שלו.   הנה המתכון לחומוס שלי שהוא ירושלמי, ירקרק, חריף וגרגרי. מעדיפים משחה? תבורכו. אוהבים בלי תיבול?

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן