קטגוריה: צמחוני

פשטידת בטטות ואפונה בצ’יק

כשרוצים משהו דשן, מנחם, נימוח ומזין – אין על בטטות. אושר כתום צרוף. יש כל מיני דיאטות (גם ההיא המוזרה של האדם הקדמון) הטוענות שלבטטה אין-ספור יתרונות על פני בן

קרא עוד »

קאדה של ווחשים

26אני מת על קאדה: מעטפות בצק שמרים דקיק, ממולאות בתערובת גבינות וצרובות על מחבת ללא שמן או כמעט ללא שמן. דא עקא, את הקאדה מכינים אחינו הכורדים מבצק שמרים. פשוט,

קרא עוד »

הקוגל של צביה

את המתכון הזה קיבלתי מצביה, שהיא הולנדית גאה, אבל קיבלה אותו מחמותה הפולנייה. אני לא חושב שזה מתכון פולני. זה מתכון ישראלי לתפארת, מתכון של פעם, שעושה שימוש באבקת מרק

קרא עוד »

כרוב בנוסח עדינה

חברתי עדינה ססמן אוחזת בתואר "האשה שכתבה את ספר הבישול הישראלי הטוב ביותר בעולם". בינתיים, הספר ראה אור באנגלית בלבד. קוראים לו sababa ואם רק היינו אוכלים את המנות הנפלאות

קרא עוד »

הפטנט הוא מהאנוי

האם מדובר במנה ראשונה או עיקרית? האם מדובר במנה וייטנאמית או סונית? האם מדובר בשיחוק או בשוס? האמת – למי איכפת. קבלו מתכון לספרינג רולס – כמו אגרולס אבל בלי

קרא עוד »

סלט הביצים של חמותי

את הסלט הזה למדתי להכין מחמותי ז"ל, שלמדה מחמותה, שקיבלה מרבי חנינא בן זומא. מדובר בפלא: מינימום מרכיבים, ים של טעם. כל החן והחסד הטמונים במתכון נובעים מהיעדרו המוחלט של

קרא עוד »

סינדרלה הייתה די אבלה

"מה זה?!", שואל ההלך התם בשוק את עצמו בחולפו על פני ערימות כתומות בשולי חנויות הירק. אהה! אלה דלעות יפניות! הן יפות, טעימות, מתוקות, ומתאימות למילוי כמו שהן – בשלמותן.

קרא עוד »

גספצ'ו ירוק (כן, ירוק!)

מרק קר הוא דרך נפלאה לפתוח ארוחה קיצית, או – אם מוסיפים לו לחם וגבינה – להיות ארוחה קיצית מלאה. המפורסם מכולם הוא הגספצ'ו המבוסס על עגבניות ושום (אני מוסיף

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן