פשטידת בטטות ואפונה בצ’יק

פשוטה, טעימה ומזינה (ואפילו פארווה!)

כשרוצים משהו דשן, מנחם, נימוח ומזין – אין על בטטות. אושר כתום צרוף. יש כל מיני דיאטות (גם ההיא המוזרה של האדם הקדמון) הטוענות שלבטטה אין-ספור יתרונות על פני בן דודה האהבל, תפוח האדמה. אז מי אני שאתווכח.

עם הקליפה, בלי שמן. בטטות צלויות

הנה מתכון שמתחיל בצליית בטטות. מאוד קל לצלות אותן: פשוט מניחים בתנור בחום גבוה (220 מעלות) בלי שמן בלי כלום. הן נצלות בתוך קליפתן, ואחר כך חוצים, מצננים קצת מחלצים מהעור – והנה חומר גלם מעולה. זוכרים את לביבות הבטטה המהוללות של אורנה ואלה? מהן למדתי שעדיף לצלות על לבשל במים – כך הטעמים מרוכזים יותר, המרקם יציב יותר וגם המינראלים אינם בורחים.

ואת החלבונים מקציפים היטב. התערובת

עכשיו מוסיפים לבטטות חומרי טעם ותוכן: אפונה (קפואה ישר מהשקית! אין צורך לבשל, שהרי היא תתבשל בתוך הפשטידה), בצל מטוגן ושני חלמונים. את החלבונים מקציפים היטב ומקפלים לתוך התערובת כדי שהיא לא תהיה יציקה. מלח ופלפל, קצת קצח מלמעלה לקישוט, אפייה בסיסית – ויש! לא גאוני?

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן