שניצל צמחוניצל (ואפילו בלי טיגון!)

או: עוד כבוד לירק המחמד של איל שני

כולנו מכירים (ומוקירים!) את איל שני ואת פועלו להפוך מוצרי מזון לבנות שיר: לעגבנייה יש שחלות, לחציל יש נשמה, לדג יש קול והכרובית – הכרובית היא נזר הבריאה. הוא אפילו זכה בפרסים (מוצדקים) על מנת הכרובית השלמה הצלויה בתנור שלו, בארצות הים.

אבל כשאינה זוכה בפרסים, הכרובית הירחמיאלית שלנו היא סוס עבודה נאמן, ובן דודה הברוקולי הוא פרד חרוץ. שניהם מככבים בהמון מנות פשוטות ומשביעות, כאלה שמתקתקות לנו ארוחת צהריים או ערב באפס זמן. קחו לדוגמה את נגיסי הכרובית והברוקולי האלה: תפרחות מבושלות למחצה, טבולות בביצה ופירורי לחם מתובלים ומושחמות בתנור. הגישו קערה מלאה למרכז השולחן, צרפו מטבלים ותראו שגם אתם תזכו בפרסים בינלאומיים.

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן