מאפה בצק עלים גאוני

לא אני המצאתי. אבל איזה שוס!

מצאתי את הפטנט הזה בעינסטוש: מין טארט טאטין (מלוח. עם בצל) שנאפה תוך עשר דקות וקליל להכנה באופן מביך. הוא קליל במיוחד להכנה כי עכשיו מוכרים במרכולים בצק עלים מצונן (לא קפוא) באריזות קטנות, וכך אין צורך להפשיר ולחכות. אגב, בצק זה לא בשר: השתמשתם בקפוא מופשר? מותר להקפיא עודפים בחזרה!

בנוסף לשאר מעלותיו של המאפה הזה, קל לטבען אותו: קונים בצק עלים פארווה (אל דאגה, זה בלי מרגרינה) ובמקום להבריש לפני האפייה בביצה, מברישים בחלב שיבולת שועל. יוצא הורסני! אגב, מובן שעם קצת תושייה אפשר להכין גירסה עם פירות, או מאפה גדול במקום מאפונים אישיים. אני סומך עליכם.

וזה מה שעושים:

מרפדים תבנית בנייר אפייה ואז לכל מאפה אישי – חצי כפית סילאן, חצי כפית שמן זית ומעט פלפל שחור.

ככה זה מתחיל

עכשיו שמים על כל שלולית פרוסה של בצל (סגול או לבן, מה שיש).

ככה זה ממשיך

עכשיו ריבוע או מלבן של בצק עלים, הברשה קלה וטיפונת שומשום, ויאללה לתנור. עשר דקות וזה מוכן. נותנים למאפה לנוח שתי דקות ואז מרימים מהנייר (זה נפרד בקלות). לא גאוני?

קצת שומשום – ולתנור

יאללה, לעבודה:

תגיות

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן