פוגאס (יעני פוקאצ'ה עם אטיטיוד)

פוגאס הוא הפוקאצ'ה של חבל פרובאנס שבדרום צרפת וכיוון שכך מדובר במאפה טעים, מתובל, שמח ומתנשא [כי מה האיטלקים האלה כבר מבינים בבצק (כשאומרים את השאלה הזו במבטא צרפתי היא אשכרה נשמעת הגיונית)]. בצק שמרים ניחוחי, משוח בשמן זית ומתובל בזיתים (עדיף שחורים אבל לא תעלו למשפט אם תשתמשו בירוקים, אפילו בחרוזית) – מה כבר יכול להיות רע?

חבל שהניילון לא מסתיר, הבצק

זה מתחיל די עצוב, כי הבצק הנא מכוער לתפארת, וממשיך די מפרך כי אוי ואבוי למי שמדלג על שלב הלישה. אבל תאמינו לי, בכל פעם שאני מגיש לפתיחת הארוחה פוגאס וסלטים – זהו, הלך על ההמשך. האורחים מתמלאים מהפתיחה. שהרי אין, פשוט אין על פחמימות ריקות + שומן, וזה משפט שלצערנו תקף בכל מבטא שהוא.

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן