מרק דבורים
אל בהלה, למרות שמו המרק שלהלן אינו מכיל דבורים. הוא קרוי על שם דבורה, אם בתי, שהמציאה אותו (כן, היא המציאה מרק!). עכשיו: כמה אנשים כבר ממציאים מנות? זה נדיר.
אל בהלה, למרות שמו המרק שלהלן אינו מכיל דבורים. הוא קרוי על שם דבורה, אם בתי, שהמציאה אותו (כן, היא המציאה מרק!). עכשיו: כמה אנשים כבר ממציאים מנות? זה נדיר.
מן המפורסמות הוא, שכל מתכון עוגה מתחיל בשלוש ביצים, כל מתכון מרק מתחיל בשני בצלים, וכל מתכון מרוקאי מתחיל ב"קודם כל, תירגעי!". אז הנה, כנראה יש לי משאלת מוות, כי
אני לא בטוח שפסטה אה צ'צ'י הוא נזיד שכיף לאכול בקיץ: מדובר בתרכובת אדומה, סמיכה, דשנה ומנחמת של גרגרי חומוס, שום, עגבניות, גזר ופסטה קצרה. אבל בחורף, אין כמו סיר
שני מתכונים בלבד ידעה אמא שלי להכין: קציצות גבינה ועוף בתנור. האמת, אני שודד ממנה כאן באכזריות את המתכון השלישי שלה – ביצים קשות – אבל בינינו, זה לא ממש
המנה הזו פשתה (כן, בת"ו. השורש הוא פ.ש.ה) כדליקה בשדה קוצים במסעדות ארצנו בשנה האחרונה: ירקות צרובים וקלויים, נמסים ממש, מלאי טעם ומיץ. איך עושים את זה? האם צריך גריל?
מדי פעם פוקדת את העולם המצאה גאונית בתחום הקולינריה. פעם זו התכה כין דונאט לקרואסון (הקורנאט המפורסם ששיגע את אמריקה), פעם זו הכלאה בין ערק למסטיק בזוקה (משרים בזוגות בערק
כולנו מכירים (ומוקירים!) את איל שני ואת פועלו להפוך מוצרי מזון לבנות שיר: לעגבנייה יש שחלות, לחציל יש נשמה, לדג יש קול והכרובית – הכרובית היא נזר הבריאה. הוא אפילו
כל הזמן אני רואה בטטות סגולות במרכול ושואל את עצמי מה עושים איתן. ואז, בדיוק כשבא לי רעיון – הן נעלמו! חשבתי להכין וישיסואז (מרק כרישה ותפוחי אדמה, המוגש קר),