תגית: מנות צמחוניות

חוץ מארדואן הם מושלמים

בעצם רציתי להכין סו בורק – בורקס מים – טורקי. לשם כך, צריך בצק יופקה (yufka) שהוא מין יריעות טיפה יותר עבות מפילו. את אלה חולטים למספר שניות במים (!!!)

קרא עוד »

סינדרלה הייתה די אבלה

"מה זה?!", שואל ההלך התם בשוק את עצמו בחולפו על פני ערימות כתומות בשולי חנויות הירק. אהה! אלה דלעות יפניות! הן יפות, טעימות, מתוקות, ומתאימות למילוי כמו שהן – בשלמותן.

קרא עוד »

הדגים המרוקאים של מומה

אני מבשל בגלל סבתא שלי. אני מבשל כדי לזכור את הטעם שלה. אני מבשל כדי להרגיש את האהבה שלה ובדרך קצת דבילית, אני מקווה שהאדים שעולים מהסירים עולים אליה ומספרים

קרא עוד »

גספצ'ו ירוק (כן, ירוק!)

מרק קר הוא דרך נפלאה לפתוח ארוחה קיצית, או – אם מוסיפים לו לחם וגבינה – להיות ארוחה קיצית מלאה. המפורסם מכולם הוא הגספצ'ו המבוסס על עגבניות ושום (אני מוסיף

קרא עוד »

למה יצאנו ממצרים?!

טעות ישראלית נפוצה היא לחשוב שפלאפל הוא מאכל ישראלי מקורי. הוא לא. רק אימצנו אותו (וטוב עשינו). טעות ישראלית נפוצה עוד יותר היא להניח שפלאפל הוא תימני. הוא לא. אנו,

קרא עוד »

ירוק זה האדום החדש

מי אמר שפיצה חייבת להיות אדומה? קבלו מתכון לפיצה ירוקה, עם בצק נהדר, מחית ירק בתור מצע, וירקות פריכים מעל! אני מודה: הרעיון אינו מקורי שלי – ליקטתי אותו בהמיספרה

קרא עוד »

ערב של שושנים

טוב, זה פשוט תיחמון: בעצם זאת פיצה, אבל בצורת זר שושנים. ואני שואל: מה רע?! תשמעו, אתם מכינים את זה, דוחפים לתנור, וכעבור כשעה כל השכונה משתגעת מהריח. באחריות.  

קרא עוד »

השאריות לצה”ל!

מכירים את זה שלפעמים השאריות יותר שוות מהמנה עצמה? אז הנה, זה קורה גם כאן. הכנתי טארט ים תיכוני צוהל, גדוש בטעמי עגבניות, בצל מטוגן, שום וגבינות, כזה שמבושם בעשבי

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן