ירוק זה האדום החדש

פיצה נהדרת, משביעה ורעננה, בלי עגבנייה אחת לרפואה

מי אמר שפיצה חייבת להיות אדומה? קבלו מתכון לפיצה ירוקה, עם בצק נהדר, מחית ירק בתור מצע, וירקות פריכים מעל! אני מודה: הרעיון אינו מקורי שלי – ליקטתי אותו בהמיספרה הדרומית, וליתר דיוק בבריזביין שבאוסטרליה, שם הוגשה לי הפיצה המשובחת הזו:

פיצה ירוקה. כך נראה המקור האוסטרלי

מיד בשובי ארצה, חשתי למטבח והכנתי את אחותה הישראלית: הבצק קצת רך יותר מהבצר הרגיל שלי, מחית הירק שבבסיס מורכבת מבוקולי, בצל, שום, כרוב ניצנים ופטרוזיליה (אבל אפשר כל מה שירוק ואוהבים), ולתוספת פריכות ואומף – שבבי שקדים קלויים ממעל. יצא מדהים!

 

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן