פשטידת בטטות ואפונה בצ’יק
כשרוצים משהו דשן, מנחם, נימוח ומזין – אין על בטטות. אושר כתום צרוף. יש כל מיני דיאטות (גם ההיא המוזרה של האדם הקדמון) הטוענות שלבטטה אין-ספור יתרונות על פני בן
כשרוצים משהו דשן, מנחם, נימוח ומזין – אין על בטטות. אושר כתום צרוף. יש כל מיני דיאטות (גם ההיא המוזרה של האדם הקדמון) הטוענות שלבטטה אין-ספור יתרונות על פני בן
בחורף, הכי כיף זה מרקים סמיכים. מלך מלכי המלכים הוא כמובן מרק השעועית, אבל יש עוד כמה כוכבים. למשל מרק האפונה הזה, שמתחיל מאפונה יבשה, כזו שיש בכל מכולת ושבדרך
26אני מת על קאדה: מעטפות בצק שמרים דקיק, ממולאות בתערובת גבינות וצרובות על מחבת ללא שמן או כמעט ללא שמן. דא עקא, את הקאדה מכינים אחינו הכורדים מבצק שמרים. פשוט,
הוגים את זה כך: keshkul. זה בטורקית ולכן במקור יש לאותיות כל מני זנבות ונקודות, אבל בחייאת – קשה לנו גם ככה. מדובר בקינוח נפלא, שהוא קצת מלבי, קצת סחלב
את המתכון הזה קיבלתי מצביה, שהיא הולנדית גאה, אבל קיבלה אותו מחמותה הפולנייה. אני לא חושב שזה מתכון פולני. זה מתכון ישראלי לתפארת, מתכון של פעם, שעושה שימוש באבקת מרק
חברתי עדינה ססמן אוחזת בתואר "האשה שכתבה את ספר הבישול הישראלי הטוב ביותר בעולם". בינתיים, הספר ראה אור באנגלית בלבד. קוראים לו sababa ואם רק היינו אוכלים את המנות הנפלאות
אם גונבים ממישהו שווה זו לא בושה. אולי לא כבוד גדול – אבל גם לא בושה. את מתכון הבטטות הטעימות בתבל גנבתי מעז תלם, בעל הבלוג https://www.thekitchencoach.co.il ומחבר ספר הבישול 'ספר
זה לא סלט הגזר של המטבחים המוסדיים (מגורר דק וטובל במיץ תפוזים שיוצר מנשורת רדיו אקטיבית), ולמרות צפון האפריקאיות זה גם לא סלט הגזר המבושל. זה סלט גזר טרי, חד,
האם מדובר במנה ראשונה או עיקרית? האם מדובר במנה וייטנאמית או סונית? האם מדובר בשיחוק או בשוס? האמת – למי איכפת. קבלו מתכון לספרינג רולס – כמו אגרולס אבל בלי
את הסלט הזה למדתי להכין מחמותי ז"ל, שלמדה מחמותה, שקיבלה מרבי חנינא בן זומא. מדובר בפלא: מינימום מרכיבים, ים של טעם. כל החן והחסד הטמונים במתכון נובעים מהיעדרו המוחלט של