תגית: מנות צמחוניות

פשטידת בטטות ואפונה בצ’יק

כשרוצים משהו דשן, מנחם, נימוח ומזין – אין על בטטות. אושר כתום צרוף. יש כל מיני דיאטות (גם ההיא המוזרה של האדם הקדמון) הטוענות שלבטטה אין-ספור יתרונות על פני בן

קרא עוד »

מרק אפונה יבשה לימות הגשמים

בחורף, הכי כיף זה מרקים סמיכים. מלך מלכי המלכים הוא כמובן מרק השעועית, אבל יש עוד כמה כוכבים. למשל מרק האפונה הזה, שמתחיל מאפונה יבשה, כזו שיש בכל מכולת ושבדרך

קרא עוד »

קאדה של ווחשים

26אני מת על קאדה: מעטפות בצק שמרים דקיק, ממולאות בתערובת גבינות וצרובות על מחבת ללא שמן או כמעט ללא שמן. דא עקא, את הקאדה מכינים אחינו הכורדים מבצק שמרים. פשוט,

קרא עוד »

הקוגל של צביה

את המתכון הזה קיבלתי מצביה, שהיא הולנדית גאה, אבל קיבלה אותו מחמותה הפולנייה. אני לא חושב שזה מתכון פולני. זה מתכון ישראלי לתפארת, מתכון של פעם, שעושה שימוש באבקת מרק

קרא עוד »

כרוב בנוסח עדינה

חברתי עדינה ססמן אוחזת בתואר "האשה שכתבה את ספר הבישול הישראלי הטוב ביותר בעולם". בינתיים, הספר ראה אור באנגלית בלבד. קוראים לו sababa ואם רק היינו אוכלים את המנות הנפלאות

קרא עוד »

סלט גזר טרי צפון אפריקאי

זה לא סלט הגזר של המטבחים המוסדיים (מגורר דק וטובל במיץ תפוזים שיוצר מנשורת רדיו אקטיבית), ולמרות צפון האפריקאיות זה גם לא סלט הגזר המבושל. זה סלט גזר טרי, חד,

קרא עוד »

הפטנט הוא מהאנוי

האם מדובר במנה ראשונה או עיקרית? האם מדובר במנה וייטנאמית או סונית? האם מדובר בשיחוק או בשוס? האמת – למי איכפת. קבלו מתכון לספרינג רולס – כמו אגרולס אבל בלי

קרא עוד »

סלט הביצים של חמותי

את הסלט הזה למדתי להכין מחמותי ז"ל, שלמדה מחמותה, שקיבלה מרבי חנינא בן זומא. מדובר בפלא: מינימום מרכיבים, ים של טעם. כל החן והחסד הטמונים במתכון נובעים מהיעדרו המוחלט של

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן