מרק אפונה יבשה לימות הגשמים

מרק ירוק, חמוץ, סמיך וממלא. הוסיפו כמה פרוסות לחם וחריץ גבינה - והסתדרתם

בחורף, הכי כיף זה מרקים סמיכים. מלך מלכי המלכים הוא כמובן מרק השעועית, אבל יש עוד כמה כוכבים. למשל מרק האפונה הזה, שמתחיל מאפונה יבשה, כזו שיש בכל מכולת ושבדרך כלל לא כל כך יודעים מה לעשות איתה. היא נראית כמו עדשים ירוקות אבל הרבה יותר ירוקה (כי עדשים ירוקות הן בעצם חומות) ובאנגלית בכלל קוראים לה split pea כלומר אפונה מפוצלת, כי היא באמת מפורקת לחצאים.

בניגוד לעדשים ירוקות, היא ירוקה. האפונה

מכל מקום, כדי להכין ממנה מרק חורפי ומשובח, כדאי להשרות אותה לילה מראש (זה מקצר מאוד את משך הבישול). וכיוון שבתוך עמי אני יושב ויודע שכולם שוכחים להשרות ערב לפני או סתם ספונטאניים ומחליטים מעכשיו לעכשיו על מרק – השרייה של שעה במים רותחים יכולה להוות תחליף. או-אז מגיעה הכנת המרק שהיא פשוטה, אבל שימו לב למשך הבישול הארוך (שלוש שעות לפחות!).

זה גם המקום לציין שאם במקרה נשארו לך שניים-שלושה לימונים פרסיים מיובשים מהטיול ההוא לשוק, הם יוסיפו למרק ניחוח נפלא. אבל הם לא הכרחיים.

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן