קטגוריה: קינוחים

פורטוקלופיתה (כן, כן)

הו, למי תודה? הו, למי ברכה? לרותם ליברזון, כמובן (אם אתם לא עוקבים אחרי הבלוג המעולה שלה, שנקרא 'רותם ליברזון', זה הזמן להתחיל), שפרסמה מתכון של פורטוקלופיתה  והעירה את יצא

קרא עוד »

עוגת פיסטוק ותפוז

גם לכם יש חבר שלא סובל עוגות מתוקות מדי? לי יש כמה וכמה כאלה. לדעתי הם מרמים. לדעתי כולנו אוהבים מתוק, אבל עוד יותר אוהבים להיראות אריסטוקראטיים כשאנחנו מכריזים "מה

קרא עוד »

עוגת גבינה ופרג

מתברר שחברי אלי אוכל רק עוגות גבינה או עוגות פרג, רצוי לא מתוקות מדי. חיש קל החלטתי: אני אכין לכבודו עוגת גבינה ופרג משולבת. כן! וגם שיהיה רק מעט סוכר!

קרא עוד »

עוגת תפוחים הכי פשוטה שיש

מי שטוען שיש התאמה בין כמה מתכון מסובך לכמה הוא טעים אינו יודע על מה הוא מדבר. אולי בקונדיטוריה ופטיסרי זה נכון – ככל שיש יותר שכבות וצבעים, העינסטוש יותר

קרא עוד »

עוגת שזיפי שגיב לכפייתיים

יש לי חברים ירושלמים נפלאים שיש להם עץ שזיפי שגיב. כמויות הפרי שהוא מניב די דמיוניות, אבל עצים כמו עצים – נותנים הכל בבת אחת. האינסטינקט הוא לעשות מהפירות הנפלאים

קרא עוד »

עוגת ברטון משופרת

עוגת ברטון היא קלאסיקה ממחוז ברטאן שבצרפת. מדובר במאפה זהוב וניחוחי שהטריק שלו הוא שימוש חסר בושה בחלמוני ביצים. שישה חלמונים יש בעוגה הזו והם מעניקים לה אורך ימים, טעם,

קרא עוד »

ממתק שוקולד וטחינה

לפעמים (כלומר תמיד) מה שהכי פשוט הכי טוב. המתכון הבא כולל שניים וחצי מרכיבים והוא מושלם בתכלית. מדובר בטראפלס שוקולד עשירים שאת החמאה או השמנת שבהם מחליפה טחינה גולמית ולכן

קרא עוד »

העוגה הכי טעימה בעולם

תראו לי ילד (או מבוגר) שיכול להכחיש שזו העוגה הכי טעימה בעולם: שכבות של ביסקוויטים רטובים, קרם וניל תעשייתי לתפארת ומעליו גנאש שוקולד.   גם ניגוד הצבעים שבעוגה מרהיב: קרם

קרא עוד »

עוגת אגוזים פשוטה

העוגה שלהלן היא עוגה קטנה ליום חול. פשוטה, לא מפונפנת, בלי קישוטים, עם סדקים מלמעלה ובלי ציפוי מי יודע מה. ולכן אני מאוהב בה לחתולין: כי היא כמונו. יש בה

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן