קטגוריה: קינוחים

עוגת פפרוני (אל בהלה)!

אני מת על שזיפי סנטה רוזה (אלה האדומים). אלה פירות שבאו לעבוד: עונתם אינה קצרה כמו של משמשים, נניח, אין בהם תולעים, הם אינם רגישים או מפונקים וגם לא יקרים.

קרא עוד »

עוגה לשני ראשי שנה

העוגה שמתכונה יובא להלן מביאה מזל טוב. בדוק. היא עושה את זה משום שהיא כוללת שפע פירות יבשים, שקדים ואגוזים המסמלים שפע וכל טוב; היא עושה את זה משום שכל

קרא עוד »

מוס שוקולד שחבל על הזמן

מוס השוקולד הקלאסי מבצע בחודשים אלה קאמבק פראי. איזה כיף. יש הרבה סיבות לאהוב את המנה הזו: קודם כל, היא טעימה פחד. שנית, כולם אוהבים אותה – ילדים, מבוגרים, צמחוניות

קרא עוד »

טארט פטל הורס ללא חלב

איזה מזל שאלוהים המציא את הקוקוס. אחרת מה היו עושים הרגישים ללקטוז?! הטארט שמתכונו יובא להלן עושה שימוש בשמן קוקוס במקום חמאה ובקרם (או חלב) קוקוס במקום שמנת. החדשות הטובות

קרא עוד »

עוגיות נקמה מתוקה

הסיפור הולך ככה: גברת אחת ערכה קניות בכלבו של הרשת היוקרתית 'נימן מרכוס' בארה"ב וישבה לנוח בקפיטריה. היא הזמינה קפה ועוגיית שוקולד צ'יפ. העוגייה הייתה מופלאה. היא ביקשה את המתכון

קרא עוד »

בראוניז בקלי לקלות

לא רק שאין מי שלא מת עליהן, בראוניז הן העוגיות האידיאליות לשינוע – הן מתנסרות היטב ונשמרות בקופסאות פלסטיק בלי להימרח או להימעך (אם שמים כמה קומות – הפרידו ביניהן

קרא עוד »

עוגת וניל ותפוז

במקור, רציתי לנסות להכין עוגת וניל עם טעם חזק ומובהק כדי לחגוג את שפע מוצרי הווניל שרכשתי – וניל אמיתי, ממדגסקר, משומר אך ורק בסוכר ולא בכימיקלים. אחר כך נזכרתי

קרא עוד »

עוגת תמרים של גילית האלילית

כבר דובר כאן לא פעם בחברתי גילית האלילית, שכל מה שהיא מבשלת יוצא מופלא ביותר. הפעם זו עוגת תמרים לחה, מתוקה, שחומה ומשובחה, שרק אחרי שנוגסים בה בעצם מבינים: התמרים

קרא עוד »

פורטוקלופיתה (כן, כן)

הו, למי תודה? הו, למי ברכה? לרותם ליברזון, כמובן (אם אתם לא עוקבים אחרי הבלוג המעולה שלה, שנקרא 'רותם ליברזון', זה הזמן להתחיל), שפרסמה מתכון של פורטוקלופיתה  והעירה את יצא

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן