
עוגת הדרים הפוכה עם טריק
הבעיה עם מנות רושם הפוכות ממשפחת הטאטין והמקלובה היא שאחרי עמל והשקעה אתה הופך אותן ואז… פדיחה. גם אם הרוב ניתק כראוי מתחתית הסיר או התבנית, תמיד יש איזו פיסת
הבעיה עם מנות רושם הפוכות ממשפחת הטאטין והמקלובה היא שאחרי עמל והשקעה אתה הופך אותן ואז… פדיחה. גם אם הרוב ניתק כראוי מתחתית הסיר או התבנית, תמיד יש איזו פיסת
אם כבר לגנוב, אז לפחות משהו שווה. את העוגה שמתכונה יובא להלן אכלתי במסעדת 'ריבר קפה' הלונדונית המהוללת אי אז בימים. מאוחר יותר מצאתי אותו בספר הבישול של המסעדה. חיש
הבת שלי הביאה את המתכון הזה הביתה. מהגן הפתוח, שבו היא בילתה שנתיים נפלאות. זה המתכון הכי פשוט והכי טעים, כזה שכל ילד-גן יכול להכין בעצמו. מדובר בעוגת שוקולד המבוססת
אני מת על שזיפי סנטה רוזה (אלה האדומים). אלה פירות שבאו לעבוד: עונתם אינה קצרה כמו של משמשים, נניח, אין בהם תולעים, הם אינם רגישים או מפונקים וגם לא יקרים.
העוגה שמתכונה יובא להלן מביאה מזל טוב. בדוק. היא עושה את זה משום שהיא כוללת שפע פירות יבשים, שקדים ואגוזים המסמלים שפע וכל טוב; היא עושה את זה משום שכל
איזה מזל שאלוהים המציא את הקוקוס. אחרת מה היו עושים הרגישים ללקטוז?! הטארט שמתכונו יובא להלן עושה שימוש בשמן קוקוס במקום חמאה ובקרם (או חלב) קוקוס במקום שמנת. החדשות הטובות
הסיפור הולך ככה: גברת אחת ערכה קניות בכלבו של הרשת היוקרתית 'נימן מרכוס' בארה"ב וישבה לנוח בקפיטריה. היא הזמינה קפה ועוגיית שוקולד צ'יפ. העוגייה הייתה מופלאה. היא ביקשה את המתכון
לא רק שאין מי שלא מת עליהן, בראוניז הן העוגיות האידיאליות לשינוע – הן מתנסרות היטב ונשמרות בקופסאות פלסטיק בלי להימרח או להימעך (אם שמים כמה קומות – הפרידו ביניהן
במקור, רציתי לנסות להכין עוגת וניל עם טעם חזק ומובהק כדי לחגוג את שפע מוצרי הווניל שרכשתי – וניל אמיתי, ממדגסקר, משומר אך ורק בסוכר ולא בכימיקלים. אחר כך נזכרתי
שנים, שנים חלמתי על עוגת שוקולד שתהיה לחה, עשירה, שוקולדית ומפוצצת בטעם של אגוזי לוז, שהרי שוקולד יחד עם אגוזי לוז זה נוטלה, ונוטלה היא מזונו של האל. לפני כמה