קטגוריה: מאפים

לא פקאצה, פוקאצ'ה

קשים חיי מלצר. בעיקר קשה לא להתפוצץ מצחוק כשסועדים מזמינים בשיא היומרה "סלט פלצנלה" (הם מתכוונים לפנצנלה), "סושי גלידה עם הרבה סחוג" (הם מתכוונים לקונוסים עם ווסאבי) והכי חמוד "כמה

קרא עוד »

מאפינס תירס

במקום לחם, כשרוצים משהו יותר דשן ומנחם לפתיחת ארוחה או לליווי ארוחה פשוטה – קבלו מאפינס תירס. אני הכנתי בגירסה ללא חלב (חלב סויה במקום חלב רגיל, גבינה טבעונית במקום

קרא עוד »

לזניה טבעונית מנצחת

"אתה יודע שעינת היא הטבחית הכי טובה בעולם, נכון?", כך שואלת בתי ולבי מתכווץ בכאב. זו אותה בת, שבמסגרת החיזוקים החיוביים הודיעה פעם "אין דבר טעים כמו אוכל ביתי!", ואז

קרא עוד »

פוגאס (יעני פוקאצ'ה עם אטיטיוד)

פוגאס הוא הפוקאצ'ה של חבל פרובאנס שבדרום צרפת וכיוון שכך מדובר במאפה טעים, מתובל, שמח ומתנשא [כי מה האיטלקים האלה כבר מבינים בבצק (כשאומרים את השאלה הזו במבטא צרפתי היא

קרא עוד »

עוגת וניל ותפוז

במקור, רציתי לנסות להכין עוגת וניל עם טעם חזק ומובהק כדי לחגוג את שפע מוצרי הווניל שרכשתי – וניל אמיתי, ממדגסקר, משומר אך ורק בסוכר ולא בכימיקלים. אחר כך נזכרתי

קרא עוד »

פאי עבאדי

עם יד על הלב: תודו שאין בעולם דבר טעים יותר מכעכים של עבאדי (טוב, אולי חוץ מנוטלה). הפאי שמתכונו יובא להלן עושה שימוש בכעכים האלה, בצורתם המרוסקת, כבצק. ממש כפי

קרא עוד »

מקמורה. מה זה?

הפעם הראשונה ששמעתי על מקמורה הייתה באינטגרם של נוף עתאמנה-איסמעיל. מדובר במאפה שכבות ירדני שבו נתחי עוף מתבשלים בין כמה וכמה שכבות בצק – איפושהו באמצע הדרך בין פאי ללזניה.

קרא עוד »

חצי פנקייק חצי סופלה

זה לא מתכון שלי. הוא גנוב לתפארת מחברתי הקנדית האהובה בוני סטרן ותשמעו, אתם הולכים להתאהב. כי מה כבר יכול להיות פחות ממושלם במנה שמתחילה ככה: כן, סוכר נמס בתוך

קרא עוד »

מאפה שעועית ירוקה ותפודים

כמה דרכים אתם מכירים לבישול שעועית ירוקה? תודו שמעט! או שאסיאתי או ברוטב עגבניות או מקסימום מטוגן בטמפורה ו… זהו. לאחרונה, בצירוף נסיבות מוזר, נתקעתי עם כמות לא הגיונית של

קרא עוד »

לחם קסמים אוסטרלי

כבר למעלה משנה משתולל ברשת מתכון של לחם פראי – לחם אוסטרלי מחולל ניסים שאינו מצריך שום לישה ונאפה בסיר ברזל. לקח לי לא מעט זמן לאזור אומץ ולהכין את

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן