
עוגת קלמנטינות פשוטה
מכירים את אלה שאיך שאתה אומר "קלמנטינה" הם מזדעקים: "אבל בארץ אין קלמנטינות! רק מנדרינות!!!"? אז המתכון הזה לא בשבילם. העוגה שמתכונה יובא להלן פשוטה, טעימה, ניחוחית ועושה שימוש בשתי
מכירים את אלה שאיך שאתה אומר "קלמנטינה" הם מזדעקים: "אבל בארץ אין קלמנטינות! רק מנדרינות!!!"? אז המתכון הזה לא בשבילם. העוגה שמתכונה יובא להלן פשוטה, טעימה, ניחוחית ועושה שימוש בשתי
בצקי שמרים מהלכים אימים על הציבור, ולא בצדק. בצק שמרים הוא חיה חסונה ובריונית ואפשר להקפיא אותו, להפשיר אותו, להשהות אותו, לצנן אותו ובאופן כללי להתעמר בו לא מעט, ועדיין
הדיאטה הקיטוגנית, זו שבה נמנעים ככל האפשר מפחמימות, היא אחת הפופולריות ביותר וכנראה גם יעילה לתפארת – באמת מרזים, ומהר (אחר כך משמינים הכול בחזרה, אבל אלה החיים), ועוד עושים
אלוהים עדי שאנו, הצפון אפריקאים, נוטים להתעצבן בקלות. אבל כמה שאנחנו כועסים על אלו שאינם יוצאי המגרב, זה עוד כלום ביחד לכמה שאנחנו מתקוטטים בתוך עצמנו (הכל באהבה, כמובן). ראיתם
הנה מתכון קיץ קלאסי – בלי לטרוח כמעט. הוא מבוסס על בצק עלים קנוי (מי שרוצה חלבי – לבריאות. יש גם פארווה, ללא חמאה וללא מרגרינה). את הבצק אפשר לקנות
מצאתי את הפטנט הזה בעינסטוש: מין טארט טאטין (מלוח. עם בצל) שנאפה תוך עשר דקות וקליל להכנה באופן מביך. הוא קליל במיוחד להכנה כי עכשיו מוכרים במרכולים בצק עלים מצונן
"רוקאק" היא מילה שמית המתייחסת לבצק דק. לפעמים זה לחם, לפעמים צנימים, לפעמים עלי בצק – תלוי מאיפה במרחב השמי הגעת. בצק יופקה הוא הפלא הטורקי שעיקרו הוא יריעות בצק
יבורכו האיטלקים שקוראים למאכלים שלהם בשמות מוזרים. הסקרפאצ'ה, למשל, שהיא שילוב מנצח של פוקאצ'ה, טארט ולחם תירס, זכתה לשמה כנראה משום שהיא דקה כמו סוליה של נעל בלויה. דקה ונהדרת.
קשים חיי מלצר. בעיקר קשה לא להתפוצץ מצחוק כשסועדים מזמינים בשיא היומרה "סלט פלצנלה" (הם מתכוונים לפנצנלה), "סושי גלידה עם הרבה סחוג" (הם מתכוונים לקונוסים עם ווסאבי) והכי חמוד "כמה
במקום לחם, כשרוצים משהו יותר דשן ומנחם לפתיחת ארוחה או לליווי ארוחה פשוטה – קבלו מאפינס תירס. אני הכנתי בגירסה ללא חלב (חלב סויה במקום חלב רגיל, גבינה טבעונית במקום