קטגוריה: צמחוני

פול. פשוט פול

נגיד אתם חיים עם אשכנזי. יום אחד הוא מביא מאמא שלו משהו כל כך מצחין, ששערי הנדל"ן בשכונה צונחים. והוא עוד אוכל את זה! מתברר שזה קאשה (כוסמת). זוועת עולם.

קרא עוד »

אורז עם תהדיג מצה (כן, כן)

אנחנו מספיק מסוכסכים עם הפרסים גם ככה, ועדיין, אינני יכול שלא לשתף את המתכון הבא, שיצער אותם מאוד: אורז עם תהדיג מצה. תהדיג היא השכבה התחתונה והפריכה של תבשילי אורז

קרא עוד »

ספגטי של רוצחים סדרתיים

מכירים את זה שפתאום יש מתכון שבכל אתרי הבישול וחשבונות העינסטוש חוגגים עליו? ובכן, המתכון הזה הוא בסגנון. המקור הוא בפוליה – העקב של המגף האיטלקי ואחד המחוזות העניים ביותר

קרא עוד »

מוס שוקולד שחבל על הזמן

מוס השוקולד הקלאסי מבצע קאמבק פראי. איזה כיף. יש הרבה סיבות לאהוב את המנה הזו: קודם כל, היא טעימה פחד. שנית, כולם אוהבים אותה – ילדים, מבוגרים, צמחוניות – כולם!

קרא עוד »

ניוקי דלורית (כולל תיחמונים)

ניוקי, אותם ענני בצק איטלקיים שנהוג להכין מתפוחי אדמה וקמח, הם מנה מאתגרת לבישול: הם נוטים ללכלך, הם נוטים להתפרק, הבצק תעלולי ויש פיתוי רב להופכו לנוח יותר לעיבוד (מה

קרא עוד »

טאבולה ישראלית (של ווחשים)

הסלט הנהדר הזה הוא אחת מאבני היסוד של המטבח הערבי בכלל והלבנוני בפרט. עיקרו הוא שידוך מבורך בין בורגול לבין עשבי תיבול. הגירסה הישראלית הרבה יותר ליבראלית וגם עושה שימוש

קרא עוד »

נס בגיאורגיה

תשכחו מפסטו. פחאלי פי אלף יותר שווה. רק לא לשכוח שתחת הפ' יש שווא נח ולא נע. מכינים את הממרח הזה מאגוזי מלך, שהם בשביל הגיאורגים כמו עגבניות שרי בשבילנו.

קרא עוד »

טופו קוריאני זריז

מה צריך לדעת על טופו? קודם כל שהוא בריא. שנית שהוא לא דוחה. כל הבלתי-צמחונים/טבעונים נוטים לשנוא אותו על לא עוול בכפו. בעצם, יש מעט מאוד בכפו: לא עוול, לא

קרא עוד »

מחמר (גירסה אישית)

אלוהים עדי שאנו, הצפון אפריקאים, נוטים להתעצבן בקלות. אבל כמה שאנחנו כועסים על אלו שאינם יוצאי המגרב, זה עוד כלום ביחד לכמה שאנחנו מתקוטטים בתוך עצמנו (הכל באהבה, כמובן). ראיתם

קרא עוד »

פסטו חצילים

חברתי האיטלקייה פאולה מגיעה לביקורים די תכופים בארץ. משהו כמו פעמיים-שלוש בשנה. כל ביקור אורך כשבוע, ובין הביקורים אני בוכה. אני בוכה כי אין לי סבלנות לחכות לביקור הבא וגם

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן