מרק חרירה (גירסה אישית)
מן המפורסמות הוא, שכל מתכון עוגה מתחיל בשלוש ביצים, כל מתכון מרק מתחיל בשני בצלים, וכל מתכון מרוקאי מתחיל ב"קודם כל, תירגעי!". אז הנה, כנראה יש לי משאלת מוות, כי
מן המפורסמות הוא, שכל מתכון עוגה מתחיל בשלוש ביצים, כל מתכון מרק מתחיל בשני בצלים, וכל מתכון מרוקאי מתחיל ב"קודם כל, תירגעי!". אז הנה, כנראה יש לי משאלת מוות, כי
המנה הזו פשתה (כן, בת"ו. השורש הוא פ.ש.ה) כדליקה בשדה קוצים במסעדות ארצנו בשנה האחרונה: ירקות צרובים וקלויים, נמסים ממש, מלאי טעם ומיץ. איך עושים את זה? האם צריך גריל?
מדי פעם פוקדת את העולם המצאה גאונית בתחום הקולינריה. פעם זו התכה כין דונאט לקרואסון (הקורנאט המפורסם ששיגע את אמריקה), פעם זו הכלאה בין ערק למסטיק בזוקה (משרים בזוגות בערק
כולנו מכירים (ומוקירים!) את איל שני ואת פועלו להפוך מוצרי מזון לבנות שיר: לעגבנייה יש שחלות, לחציל יש נשמה, לדג יש קול והכרובית – הכרובית היא נזר הבריאה. הוא אפילו
הסלט הזה הולך איתי כבר שלושים שנה, מאז שגרתי בארצות הברית. בפעם הראשונה אכלתי אותו אצל חבר בשם סאלו ומאז ניכסתי אותו (את הסלט) לעצמי בלי בושה. הוא צריך להיות
הפעם הראשונה ששמעתי על מקמורה הייתה באינטגרם של נוף עתאמנה-איסמעיל. מדובר במאפה שכבות ירדני שבו נתחי עוף מתבשלים בין כמה וכמה שכבות בצק – איפושהו באמצע הדרך בין פאי ללזניה.
לפעמים (כלומר תמיד) מה שהכי פשוט הכי טוב. המתכון הבא כולל שניים וחצי מרכיבים והוא מושלם בתכלית. מדובר בטראפלס שוקולד עשירים שאת החמאה או השמנת שבהם מחליפה טחינה גולמית ולכן
בדרך כלל, כשממלאים עלי כרוב, עושים את זה אחד-אחד. אבל אם רוצים מנת רושם, כזו שגורמת לאנשים לעצור נשימה ואחר כך לא להפסיק לדבר עליה, אפשר להכין רולדת כרוב ממולא.
הנה מתכון לארוחה זריזה – בראנץ', צהריים או ערב קלה – שלמדתי מחברתי האהובה, אלילת הבישול הקנדית, בוני סטרן. זה פשוט ומשביע ושוב תקף כאן הכלל: השלם גדול מסך חלקיו.