תגית: צמחוני

ההפך מאורז אחד-אחד

המודל האסיאתי מחייב שגרגרי אורז לא יידבקו זה לזה (אלא אם בכוונתך להכין סושי). לשם כך משתמשים באורז ארוך ושוטפים אותו מראש, כי האויב הוא העמילן הדביק שבאורז. אבל האיטלקים

קרא עוד »

פרחי כרובית אפויים

יש דברים שהם כל כך פשוטים, שזה מעליב. למשל פרחי כרובית אפויים בתנור. זה לא מתכון, ממש כפי שהכנת תה אינה מתכון. זה בסיסי, זה ישיר, זה פרימיטיבי – ולכן,

קרא עוד »

פשטידת בטטות ואפונה בצ’יק

כשרוצים משהו דשן, מנחם, נימוח ומזין – אין על בטטות. אושר כתום צרוף. יש כל מיני דיאטות (גם ההיא המוזרה של האדם הקדמון) הטוענות שלבטטה אין-ספור יתרונות על פני בן

קרא עוד »

מרק אפונה יבשה לימות הגשמים

בחורף, הכי כיף זה מרקים סמיכים. מלך מלכי המלכים הוא כמובן מרק השעועית, אבל יש עוד כמה כוכבים. למשל מרק האפונה הזה, שמתחיל מאפונה יבשה, כזו שיש בכל מכולת ושבדרך

קרא עוד »

הקרקרים הטבעוניים של גילית

אנחנו סוגדים לגילית. כל מה שהיא אומרת אנחנו עושים, וכל מה שאנחנו לא יודעים אנחנו שואלים אותה וכל מה שהיא מבשלת אנחנו זוללים כאילו אין מחר. למשל הקרקרים האלה: לא

קרא עוד »

הקוגל של צביה

את המתכון הזה קיבלתי מצביה, שהיא הולנדית גאה, אבל קיבלה אותו מחמותה הפולנייה. אני לא חושב שזה מתכון פולני. זה מתכון ישראלי לתפארת, מתכון של פעם, שעושה שימוש באבקת מרק

קרא עוד »

כרוב בנוסח עדינה

חברתי עדינה ססמן אוחזת בתואר "האשה שכתבה את ספר הבישול הישראלי הטוב ביותר בעולם". בינתיים, הספר ראה אור באנגלית בלבד. קוראים לו sababa ואם רק היינו אוכלים את המנות הנפלאות

קרא עוד »

הפטנט הוא מהאנוי

האם מדובר במנה ראשונה או עיקרית? האם מדובר במנה וייטנאמית או סונית? האם מדובר בשיחוק או בשוס? האמת – למי איכפת. קבלו מתכון לספרינג רולס – כמו אגרולס אבל בלי

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן