קטגוריה: מאפים

עוגת וניל ותפוז

במקור, רציתי לנסות להכין עוגת וניל עם טעם חזק ומובהק כדי לחגוג את שפע מוצרי הווניל שרכשתי – וניל אמיתי, ממדגסקר, משומר אך ורק בסוכר ולא בכימיקלים. אחר כך נזכרתי

קרא עוד »

פאי עבאדי

עם יד על הלב: תודו שאין בעולם דבר טעים יותר מכעכים של עבאדי (טוב, אולי חוץ מנוטלה). הפאי שמתכונו יובא להלן עושה שימוש בכעכים האלה, בצורתם המרוסקת, כבצק. ממש כפי

קרא עוד »

מקמורה. מה זה?

הפעם הראשונה ששמעתי על מקמורה הייתה באינטגרם של נוף עתאמנה-איסמעיל. מדובר במאפה שכבות ירדני שבו נתחי עוף מתבשלים בין כמה וכמה שכבות בצק – איפושהו באמצע הדרך בין פאי ללזניה.

קרא עוד »

חצי פנקייק חצי סופלה

זה לא מתכון שלי. הוא גנוב לתפארת מחברתי הקנדית האהובה בוני סטרן ותשמעו, אתם הולכים להתאהב. כי מה כבר יכול להיות פחות ממושלם במנה שמתחילה ככה: כן, סוכר נמס בתוך

קרא עוד »

מאפה שעועית ירוקה ותפודים

כמה דרכים אתם מכירים לבישול שעועית ירוקה? תודו שמעט! או שאסיאתי או ברוטב עגבניות או מקסימום מטוגן בטמפורה ו… זהו. לאחרונה, בצירוף נסיבות מוזר, נתקעתי עם כמות לא הגיונית של

קרא עוד »

לחם קסמים אוסטרלי

כבר למעלה משנה משתולל ברשת מתכון של לחם פראי – לחם אוסטרלי מחולל ניסים שאינו מצריך שום לישה ונאפה בסיר ברזל. לקח לי לא מעט זמן לאזור אומץ ולהכין את

קרא עוד »

פשטידת בטטות ואפונה בצ’יק

כשרוצים משהו דשן, מנחם, נימוח ומזין – אין על בטטות. אושר כתום צרוף. יש כל מיני דיאטות (גם ההיא המוזרה של האדם הקדמון) הטוענות שלבטטה אין-ספור יתרונות על פני בן

קרא עוד »

חוץ מארדואן הם מושלמים

בעצם רציתי להכין סו בורק – בורקס מים – טורקי. לשם כך, צריך בצק יופקה (yufka) שהוא מין יריעות טיפה יותר עבות מפילו. את אלה חולטים למספר שניות במים (!!!)

קרא עוד »

ירוק זה האדום החדש

מי אמר שפיצה חייבת להיות אדומה? קבלו מתכון לפיצה ירוקה, עם בצק נהדר, מחית ירק בתור מצע, וירקות פריכים מעל! אני מודה: הרעיון אינו מקורי שלי – ליקטתי אותו בהמיספרה

קרא עוד »

הפטנט הוא מפרובאנס

פיסלדייר הוא מתכון פרובנסאלי פשוט ופופולארי, של מאפה שטוח ועליו תועפות של בצל מטוגן, מקלעת אנשובי, זיתים, צלפים ותבלינים. כן, מה ששמעתם – אין בו גבינה. ואל תתפתו להוסיף כי

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן