קטגוריה: טבעוני

גם הערבים תימנים!

זה התחיל בסיור חומוסיות במזרח ירושלים, שם זכיתי להתוודע (בתיווכו של המדריך הדגול דורון יושע) לפאתה, מין מנה סודית של ערבים שעיקרה לחם מאתמול, טחינה ומי הבישול של החומוס. אתם

קרא עוד »

ריבועי חמאת בוטנים טבעוניים

יש הטוענים שמדובר בבראוניז טבעוניים, אבל אני אומר: למה לשקר? אלה ריבועי חמאת בוטנים טעימים, נימוחים ומצופים בשוקולד (עם זריית מלח קלה!). וזה בהחלט מספיק מיוחס, אז אין צורך לשאת

קרא עוד »

הצפיחית החריפה

לא להאמין כמה שכרוב הוא ירק גדול. כל פעם שאני קונה ראש כרוב כדי להוסיף קצת לסלט או למרק, אני נתקע עם שלושת רבעי כרוב שאין להם שימוש. וזה הרי

קרא עוד »

מאפה בצק עלים גאוני

מצאתי את הפטנט הזה בעינסטוש: מין טארט טאטין (מלוח. עם בצל) שנאפה תוך עשר דקות וקליל להכנה באופן מביך. הוא קליל במיוחד להכנה כי עכשיו מוכרים במרכולים בצק עלים מצונן

קרא עוד »

ממתק אגוזים וקרמל

והנה, ואני בן 61 שנים, ההנתי סוף סוף להכין קרמל בעצמי. אודה ולא אבוש: כל חיי פחדתי מקרמל. הרעיון של להתיך סוכר במחבת ללא תוספת מים או שמן נשמע לי…

קרא עוד »

רוקאק – פאי תמרים מבצק יופקה

"רוקאק" היא מילה שמית המתייחסת לבצק דק. לפעמים זה לחם, לפעמים צנימים, לפעמים עלי בצק – תלוי מאיפה במרחב השמי הגעת. בצק יופקה הוא הפלא הטורקי שעיקרו הוא יריעות בצק

קרא עוד »

סקרפאצ'ה איטלקית טבעונית

יבורכו האיטלקים שקוראים למאכלים שלהם בשמות מוזרים. הסקרפאצ'ה, למשל, שהיא שילוב מנצח של פוקאצ'ה, טארט ולחם תירס, זכתה לשמה כנראה משום שהיא דקה כמו סוליה של נעל בלויה. דקה ונהדרת.

קרא עוד »

אפיו ספניולי

אפיו (Apio) הוא סלט ספניולי פשוט של ירקות שורש מבושלים בלימון, סוכר וטיפונת שמן. נשמע בסיסי לתפארת, אבל הסכיתו: זה בכלל מקבל טעם של ארטישוק, וזה ממכר להפליא וזה כל

קרא עוד »

קוויאר טקסני (מה ששמעת)

אני מת על הסלט הזה ממספר סיבות: א. הוא גדול ומשביע. ב. הוא צבעוני לתפארת. ג. הוא הכי קל להכנה בעולם. ד. הוא טבעוני. ה. יש בו חוצפה: השם 'קוויאר

קרא עוד »

נזיד פסטה טבעוני של נייג'לה לוסון

05בדרך כלל, כשרוצים מנת פסטה ממלאת ומשביעה, קודם כל חושבים על רוטב ראגו (הידוע במקומותינו כבולונוז) – רוטב בשרי, עשיר, כבד, מנחם. פסטב ברוטב עגבניות, עגבניות ושום, עגבניות ופלפלים, נתפסת

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן