תגית: מאפים

פשטידת בטטות ואפונה בצ’יק

כשרוצים משהו דשן, מנחם, נימוח ומזין – אין על בטטות. אושר כתום צרוף. יש כל מיני דיאטות (גם ההיא המוזרה של האדם הקדמון) הטוענות שלבטטה אין-ספור יתרונות על פני בן

קרא עוד »

קאדה של ווחשים

26אני מת על קאדה: מעטפות בצק שמרים דקיק, ממולאות בתערובת גבינות וצרובות על מחבת ללא שמן או כמעט ללא שמן. דא עקא, את הקאדה מכינים אחינו הכורדים מבצק שמרים. פשוט,

קרא עוד »

הקרקרים הטבעוניים של גילית

אנחנו סוגדים לגילית. כל מה שהיא אומרת אנחנו עושים, וכל מה שאנחנו לא יודעים אנחנו שואלים אותה וכל מה שהיא מבשלת אנחנו זוללים כאילו אין מחר. למשל הקרקרים האלה: לא

קרא עוד »

מוסקה מהאגדות

מוסקה היא בעצם לזניה בלי פסטה. מי מוצלחת יותר? זו שאלה טובה. כולן היו בנותי. הפעם, יובא מתכון למוסקה בשרית (אפשר להחליף את הבשר בגבינות פטה וטולום מפוררות ואז העסק

קרא עוד »

חוץ מארדואן הם מושלמים

בעצם רציתי להכין סו בורק – בורקס מים – טורקי. לשם כך, צריך בצק יופקה (yufka) שהוא מין יריעות טיפה יותר עבות מפילו. את אלה חולטים למספר שניות במים (!!!)

קרא עוד »

ירוק זה האדום החדש

מי אמר שפיצה חייבת להיות אדומה? קבלו מתכון לפיצה ירוקה, עם בצק נהדר, מחית ירק בתור מצע, וירקות פריכים מעל! אני מודה: הרעיון אינו מקורי שלי – ליקטתי אותו בהמיספרה

קרא עוד »

הפטנט הוא מפרובאנס

פיסלדייר הוא מתכון פרובנסאלי פשוט ופופולארי, של מאפה שטוח ועליו תועפות של בצל מטוגן, מקלעת אנשובי, זיתים, צלפים ותבלינים. כן, מה ששמעתם – אין בו גבינה. ואל תתפתו להוסיף כי

קרא עוד »

זה לא איטלקי בכלל

סטראטה הוא מאפה שכבות אמריקני הנסמך על הרבה מאוד, ובכן, זבלה. מפתה, לא? טוב, לא בדיוק זבלה, אבל לחם ישן, כזה שמקומו הטבעי הוא בזבל (ואם גם אתכם חינכו שלחם

קרא עוד »

ערב של שושנים

טוב, זה פשוט תיחמון: בעצם זאת פיצה, אבל בצורת זר שושנים. ואני שואל: מה רע?! תשמעו, אתם מכינים את זה, דוחפים לתנור, וכעבור כשעה כל השכונה משתגעת מהריח. באחריות.  

קרא עוד »

השאריות לצה”ל!

מכירים את זה שלפעמים השאריות יותר שוות מהמנה עצמה? אז הנה, זה קורה גם כאן. הכנתי טארט ים תיכוני צוהל, גדוש בטעמי עגבניות, בצל מטוגן, שום וגבינות, כזה שמבושם בעשבי

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן