פיצה בלי חוכמות
המתכון שיובא להלן הוא פרי ניסיון ועמל בני עשרים וחמש שנה – מכשהתחלתי לאפות פיצות בשהותי בסאן פרנציסקו. לא באופן מקצועי – אינני הפיציולו התימני הראשון. באופן חובבני לגמרי, בתנור
המתכון שיובא להלן הוא פרי ניסיון ועמל בני עשרים וחמש שנה – מכשהתחלתי לאפות פיצות בשהותי בסאן פרנציסקו. לא באופן מקצועי – אינני הפיציולו התימני הראשון. באופן חובבני לגמרי, בתנור
בעצם, זו מנה של פסטה ברוטב עגבניות. אבל אוי, כמה רושם! הטימבאלו (ויש המכנים אותו ,טימפאנו,) הוא מאפה פסטה המתעטף ברדיד חצילים ומצריך קצת אקרובטיקה. רק קצת, לא להיבהל, ועדיין
יש לכם במקרר משמשים שעבר זמנם? אולי שזיפים עם נקודות? דובדבנים שנשארו מהסלסלה שקניתם? אפרסקים שהילדים מסרבים לאכול כי הם לא אוכלים פירות עם זמש? נו, אז יש לכם קראמבל.
אתם יכולים לצחוק כמה שאתם רוצים עלינו, התימנים. אתם יכולים לומר שאנחנו לא יכולים לפתוח עסק לפחחות רכב, כי ברגע שתימני אחד מכה על פח השני יוצא במחול; אתם יכולים
בויו בספניולית זה לחמנייה. בואיקו זה לחמנייה קטנה. את הלחמניות שמתכונן יובא להלן נהוג להכין בחמישי בערב: עקרת הבית שהיא אשת חיל כמובן, עוברת בין בתי השכנות הפוסטמות שאינן נשות
לזניה היא פלא איטלקי שצריך להזכיר לנו עד כמה האומה הזו ראויה להערצה, ולא רק בזכות הארכיטקטורה, האמנות וג'יליולה צ'ינקווטי. היא הרבה יותר דשנה מפיצה וכשהיא במיטבה – אין בעולם
בכל פעם שמכינים ארוחה חלבית, כזו שעיקרה הוא סלטים שהקרובים מביאים וגבינות שקנינו בשוק וחביתות שעושות רגשות אשם, צריך גם כיכר לחם בריאה וענקמונית שתשמש כנושאת מטוסים – עליה ינחתו
מאז שרבו סביבי הצמחונים, נתונים כל מעייני לדרכים שונות לשיפור איכות חיינו. הבעיה היא שהצמחונים, בדרך כלל אנשים אדוקים ונוקדניים, מחפשים כל העת דרכים להידור מצווה: פתאום הם גם לא
אם שואלים אותי מהו טעם הילדות שלי ומהו ה-אוכל של סבתא בה"א הידיעה, אני משיב שהיו לי שתי סבתות: אצל סבתא מזל התימנייה אכלנו קובנה בשבת בבוקר, ואצל סבתא מומה,
קצת מזעזע, אבל לאחד הקינוחים ההולנדיים המשובחים ביותר קוראים 'תינוק הולנדי'. והוא אפוי. מדובר בפנקייק ענקמוני (בגודל המחבת הכי גדול שיש לך בבית, אבל די דק) שאופים בתנור ומגישים עם