תגית: עיקריות

לא לדאוג – יש לכולם!

מי לא מכיר את הבעיה הזאת: אתה מכין סיר ממולאים לארוחה חגיגית אבל צריך לקחת בחשבון שהצמחונים לא אוכלים בשר והטבעונים אוכלים את הצמחונים והילדים לא אוהבים ממולאים והבריאותנים לא

קרא עוד »

חריימי של אלופות

לא כל יום (או כל חודש, או כל שנה) יוצא לך לזכות לבלות במחיצתה של אלופה. לי זה קרה לא מזמן, כשנסעתי למסעדת 'המטבח של אמא' ברחוב יחזקאל קזז 12

קרא עוד »

שום קשר לטמבל

בעצם, זו מנה של פסטה ברוטב עגבניות. אבל אוי, כמה רושם! הטימבאלו (ויש המכנים אותו ,טימפאנו,) הוא מאפה פסטה המתעטף ברדיד חצילים ומצריך קצת אקרובטיקה. רק קצת, לא להיבהל, ועדיין

קרא עוד »

דג א-לה-אידי

את המתכון הזה קיבלתי מאידי ישראלוביץ' (כן, ההוא מהמסעדה באשדוד) כשהייתי צעיר וצנום, כלומר כשצילמתי את 'עושים שוק'. הוא אפילו מופיע בספר הבישול של 'עושים שוק' ואני מכין אותו לא

קרא עוד »

קציצות פיצוץ!

כשרוצים טעם של בית בלי לעבוד קשה, כשרוצים משהו חם ומנחם ואדום ורך וטעים, אין כמו קציצות. ודווקא קציצות עוף יותר מנחמות לדעתי. קציצות בקר הן הדבר האמיתי, ללא ספק,

קרא עוד »

עורו הטבעונים!

נפלאו דרכי האל. מאז ומתמיד חששתי שאין דבר כזה "חמין טבעוני". ובכן – מאז ומתמיד טעיתי. השחמחמות, הריח העמוק, הטעם המשכר והצבע הענברי האפל – כל אלה אינם נובעים בכלל

קרא עוד »

מפרס באהבה

למרבה הצער, לא יצא לי להיות פרסי. לפחות לא בגלגול הזה. זה די טראגי, אם חושבים על זה, שהרי כששואלים אותי מה המטבח האהוב עלי בתבל אינני מהסס לרגע ומשיב

קרא עוד »

אש! אש! אש!

פעם בשבועיים שלושה, בסיר עקום וישן שתום-ידית, הכינה סבתא שלי קציצות מרוקאיות חריפות. הן היו מיוחדות וחריגות ושונות מכל מה שאכלנו בבית: מאורכות ולא עגולות, חריפות-אש, מרושעות וטעימות להלל. הסיר

קרא עוד »

לוב-איטליה: אחת-אפס!

צירוף מקרים מוצלח וממוזל במיוחד של שבתות גשומות וטריפוליטאים מתגעגעים הציף אל הזיכרון שלוש פעמים בחודש האחרון מתכון נושן: נוקידס. שוב ושוב קיבלתי פניות במייל ובפייסבוק בנוסח "אולי אתה יודע

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן