קטגוריה: מרקים

פרפרים הם חופשיים

המרק הזה שייך לחלוטין לסבתא שלי. זה מה שהיא הייתה מכינה לי, בשתי דקות, בימים קרים. הוא מופיע בספר 'סוכריות מהשמיים' יחד עם ההסבר לשמו המוזר: גרגרי האורז שבו נפתחים

קרא עוד »

קובה סלק בצבע סגול לוהט

מרק קובה סלק סגול הוא אחת המנות המחממות, המשביעות, הביתיות וגם המרשימות ביותר. הצבע מסנוור, והנה טיפ שלמדתי מהאתר של הבשלן האליל רון יוחננוב: אם מרסקים במעבד מזון סלק אחד

קרא עוד »

מרק האפונענע של פבל קפלן

יש דברים שאני לא עושה בחיים: שוחה פרפר, רוכב על אופנוע, מטייל במדבר, צופה בתכניות ריאליטי ועוד ועוד. וגם ציר אני לא מבשל. לא בקר, לא עוף ולא ירקות. אין

קרא עוד »

מרק דבורים

אל בהלה, למרות שמו המרק שלהלן אינו מכיל דבורים. הוא קרוי על שם דבורה, אם בתי, שהמציאה אותו (כן, היא המציאה מרק!). עכשיו: כמה אנשים כבר ממציאים מנות? זה נדיר.

קרא עוד »

מרק אפונה יבשה לימות הגשמים

בחורף, הכי כיף זה מרקים סמיכים. מלך מלכי המלכים הוא כמובן מרק השעועית, אבל יש עוד כמה כוכבים. למשל מרק האפונה הזה, שמתחיל מאפונה יבשה, כזו שיש בכל מכולת ושבדרך

קרא עוד »

מרק אלבונדיגאס של מומה

הסורים קוראים לו חאמוד (כי הוא חמוץ) היוונים קוראים לו אבגולמונו (כי יש בו ביצה ולימון). מומה, סבתא שלי, קראה לו אלבונדיגאס, כי יש בו קציצות. המרק הזה היה אורח

קרא עוד »

צרפת עלק

כשהייתי סטודנט בירושלים, נהגנו להתכונן למבחנים בקפה עטרה. ראשית, היה שם חימום (בדירות השכורות שלנו לא היה, או שהיה יקר מדי להפעילו). שנית, היה שם כיף. ושלישית, הוגש שם מרק

קרא עוד »

חומוס. לא מה שחשבת

המרק הצמחוני (בעצם טבעוני!) הזה יכבוש את לבם, בטנם וחכם של כל אוהבי מרק השעועית – זה מרק קטניות טיפוסי, אבל עם שדרוג: יש בו גם ערמונים ופטריות, שמקפיצים אותו

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן