תגית: מרקים

גספצ'ו ירוק (כן, ירוק!)

מרק קר הוא דרך נפלאה לפתוח ארוחה קיצית, או – אם מוסיפים לו לחם וגבינה – להיות ארוחה קיצית מלאה. המפורסם מכולם הוא הגספצ'ו המבוסס על עגבניות ושום (אני מוסיף

קרא עוד »

זוועה פולנית נפלאה

כלל נקוט בידי, לפיו בבואי לעיר זרה, דבר ראשון אני שואל את אוכלוסיה "מהו המאכל הזוועתי ביותר המככב בתפריטכם היום-יומי?". והכוונה אינה לאוכל שלא בושל כראוי אלא למנות שעשויות לתפארת,

קרא עוד »

צרפת עלק

כשהייתי סטודנט בירושלים, נהגנו להתכונן למבחנים בקפה עטרה. ראשית, היה שם חימום (בדירות השכורות שלנו לא היה, או שהיה יקר מדי להפעילו). שנית, היה שם כיף. ושלישית, הוגש שם מרק

קרא עוד »

חומוס. לא מה שחשבת

המרק הצמחוני (בעצם טבעוני!) הזה יכבוש את לבם, בטנם וחכם של כל אוהבי מרק השעועית – זה מרק קטניות טיפוסי, אבל עם שדרוג: יש בו גם ערמונים ופטריות, שמקפיצים אותו

קרא עוד »

אופרה ווינפרי, מאחורייך!

מרק הפטריות של אופרה ווינפרי מלווה אותי כבר שנים. זה המתכון הראשון (!) שבישלתי בטלוויזיה, בפרק הראשון של העונה הראשונה של 'עושים שוק', כשעוד כתבנו על פפירוס והמחשבים עבדו על

קרא עוד »

מרק הדובדבנים של יגאל פישר

בשכונת נחלת שבעה בירושלים (שהייתה לסבך מדרחובונים) ברחוב יואל משה סלומון 16, יש בית קפה קטן בשם 'רגע מתוק' שעושה כבוד למטבח ההונגרי ולרטרו העולמי. לא מזמן אכלתי שם רקוט

קרא עוד »

קובה במיה – מלך המרקים

הדעת נותנת שכדי להכין מרק קובה עלייך להיות עקרת בית כורדייה או עיראקית. עדיף שהבעל יהיה בעבודה, הילדים בבית הספר ואת – את עם תועפות של זמן במטבח. שטויות. קודם

קרא עוד »

כל אחד והחלום שלו

מילא טיפוסים שחולמים להיות גיבורי על. לא שאי פעם הבנתי את התשוקה של סופרמן לתחתונים אדומים ומגפיים שיצאו מהאפנה, או את הפטיש של הרב עובדיה יוסף לשמלות מוזהבות וכובעי עב"מ,

קרא עוד »

גיל חובב שמח לאידם

יום אחד אני נכנס לחנות הדגים של מוסי בשוק הכרמל ורואה אותו מוכר לבחור נחמד אדרות וראשים של דגים. ישר התעוררו בי האינסטינקטים החברתיים והתחלתי לחשוב על זה שיש אנשים

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן