תגית: עיקריות

שניץ-אל נטול רגשי אשם קלוריים

יש דברים שגבר בגיל העמידה כבר לא מרשה לעצמו. בתחום האופנה זה מכנסיים מעל לברך (או קוקו!) ובתחום המזון זה… אוי, הרשימה ארוכה מאוד. פלאפל, שווארמה, שתי פיתות עם החומוס,

קרא עוד »

התעלול האלזסי

בקוף (ב' דגושה, צירה תחתיה, ואחר כך חולם) הוא השם המוזר של המאפה האלזסי שמתכונו יובא להלן. הוא עושה שימוש בכל מה שיש לתנובה המקומית להציע: תפוחי אדמה, פטריות, בצל,

קרא עוד »

הלב

אלוהים, ולא שאני מתלונן, חנן אותי במשפחה מרובת תביעות: יש אצלנו טרחונים, שאוכלים רק ירקות ודגים, יש אצלנו קרניבוריות, שאוכלות רק בשר, יש אצלנו אותי, ששרוי כרגע בדיאטת אטקינס מהגיהנום

קרא עוד »

בשר מבשרנו

הולכים לקצב וקונים נתח בשר טרי (לא קפוא ולא מופשר!). אומרים לו בטון מפחיד "זה לרוסטביף" ודנים אתו קצת במה כדאי: סינטה? סירלוין? בטח שלא פילה. מחשבים כ-200 גרם בשר

קרא עוד »

קאדרוס (מין צ'ופר ספניולי כזה)

כשמכינים קאדרוס, וזה לא קורה לעתים קרובות, יש כל מני תעצומות נפש שיש לקחת בחשבון: קודם כל, צריך להתכונן ללא מעט עבודה. שנית, צריך למרוט לגבעולי המנגולד את הקצוות, מה

קרא עוד »

איך אומרים המבורגר בערבית

עראאיס הם ההמבורגר של הערבים. והם טעימים יותר, כמובן, וגם פשוטים יותר ומתאימים למנגל כמו מכסה לסיר. במקום לטגן או לצלות קציצות ולהכניסן ללחמניות ספוגיות עם רוטב, בעראאיס מכינים תערובת

קרא עוד »

הרוסטביף של החיים שלך

חברי שלי ויואב וסרמן אירחו אותי בביתם במודיעין לכבוד מטבחם החדש (!) והכינו לי ארוחת פלאים. הייתה פסטה מרהיבה מתוצרת בית, היו ירקות בגריל, היה פאי תפוחים דגול ונוטף חמאה

קרא עוד »

כיצד נכין מקדונלדס?

טוד ווילבור, עיתונאי אוכל אמריקאי, פרסם אי אז בימים שני ספרים שהפכו לקלאסיקה: 'מתכונים סודיים ביותר' ומייד אחריו 'עוד מתכונים סודיים ביותר'. המתכונים שבספרים אינם לקוחים ממחברות חסויות של שפים

קרא עוד »

עכשיו העונה!

כל פעם שאני נתקל בערימות היפות של השום הטרי, הסגול-ירוק בשוק לקראת פסח, אני מתמלא תסכול: זה יפה, זה זול, זה אפילו מביא מזל – אבל מה עושים עם זה?

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן