קטגוריה: סלטים

נפלאות הסלט הכפול

גריסי פנינה הם גרגרי שעורה משויפים – הפשיטו מהם את הקליפה (לפני כן הם היו סתם גריסים) וכך הם הפכו למעט פחות מזינים, אבל קלים יותר לבישול או לעיבוד. בדרך

קרא עוד »

אינשטיין, מאחוריך!

אני עדיין בענייני מתכונים מסדנת הבישול של פורום ההורים השכולים. ובכן, ישבנו בבית יפה ברמת גן, בגינה מופלאה ובה שני חתלתולים שחורים (אחד קצוץ זנב). בעוד חוסאם עבאס ואני מפצירים

קרא עוד »

איך מעליבים סלק (ויש מתכון)

הסלט שמתכונו יובא להלן הוא אחד מלקחי הסופה שהשתוללה כאן בשי-שבת. הוא התוספת האידיאלית לתבשילי קדירה כבדים (טשולנט, חמין, בשר עם שעועית, שפונדרה בתנור ושאר צרות דיאטתיות) בהיותו רענן, צונן

קרא עוד »

פגשתי עופות שמחים

לא שליוונים יש הרבה סיבות לשמוח כרגע, אבל המתכון שיובא להלן הוא בכל זאת יווני מאוד וצוהל מאוד: רצועות חזה עוף מוקפצות עם ירקות ים תיכוניים טעימים (כולל עגבניות מיובשות!).

קרא עוד »

כך הושפלתי (כולל מתכון)

מן המפורסמות הוא, שלאל יש חוש הומור חולני במקצת. תמיד לצמחונים נולדים ילדים חובבי בשר, תמיד לקרניבורים נולדים ילדים טבעונים, שלא לדבר עלי, איש שמסרב להפעיל את מכשיר הטלוויזיה מסיבות

קרא עוד »

סלטשווילי

לא ניכנס עכשיו לוויכוח אם לסלט הירקות הקצו. דק-דק-דק קוראים סלט ערבי או סלט ישראלי (אגב, מה רע בסלט ערבי-ישראלי?). במילא, ולמרות הטעם הרווח, לטעמי הוא קצת קצוץ מדי, ועושה

קרא עוד »

סלט יווני

לפעמים – כמה שיותר פשוט, יותר טוב (האמת, לא לפעמים אלא בדרך כלל). מבחינתי, הסלט הפשוט הזה הוא ארוחת הצהריים המועדפת רוב ימות השבוע. הוא טעים, הוא משביע, הוא יפה

קרא עוד »

תגיות

הצג עוד
דילוג לתוכן