קציצות טבעוניות מדהימות

אימוץ של מתכון מהספר 'בישול טבעוני ישראלי'

גלי לופו אלטרץ כתבה את הספר המשובח 'בישול טבעוני ישראלי' ומאז השתנו חיי – לא מן הקצה אל הקצה, אבל לפחות קצת. זה ספר נהדר עם מתכונים משובחים ובריונים. ואיך יודעים שמתכון משובח ובריון? או, זה פשוט: הוא מקבל באהבה שינויים ו"סיגנונים" למיניהם, שכולנו עורכים במתכונים – אין ירק X אז משתמשים בירק Y. לא אוהבים תבלין אחד ומחליפים בשני וכו' וכו'. לפעמים, שינויים כאלה מביאים לאסון. לא במתכונים הטבעוניים של גלי לופו אלטרץ. באמת, מנסיון: תמיד מצליח!

כל אחד והתערובת שלו, הירקות

הנה, למשל בקציצות הירק הטבעוניות: לא היה לי כרוב. מה עושים? אני החלפתי בצרור גבעולי מנגולד שנשארו לי במקרר. וגם הוספתי קישוא, כי אני אוהב. וגם שילשתי את כמות השום. וגם אין לי גרם-מסאלה אז השתמשתי בתערובת של כורכום וטיפה כמון. אה, והוספתי שורש פטרוזיליה וגם את העלים שלו, כפי שרואים בתמונה. נו, ומה תגידו – יצא זוועה? השתבש כליל? התחרב?

התערובת: עכשיו, הכי חשוב לערבב ביד

נהפוך הוא! הנה הירקות הקצוצים יחד עם חומרי התיבול בקערה. שימו לב: התערובת רטובה מאוד. זה בסדר. הרטיבות הזאת שומרת על הקציצות עסיסיות ונימוחות. מובן שאין שום טיגון – אופים בתנור. ואתם לא מאמינים כמה שזה טעים.

 

יאללה, לעבודה:

 

תגיות
דילוג לתוכן