תגית: תל אביב

מדרום תיפתח הטובה

מעל הכיריים של מסעדת מנסורה, במטבחה הפתוח למחצה, תלוי זר אדרות דגים, שיום אחד תיכנסנה למרק או לציר. זה מחזה משובב עין אפילו לשונאי דגים. זה חמוד, זה מקורי, זה

קרא עוד »

הידד להלל המהולל!

הלל תוואקולי הוא מבחירי השפים בארצנו, אבל הוא פחות מפורסם מעמיתיו כי הוא אינו משתתף בזירות הלודרים הנקראות מאסטר-שף, איירון-שף, עאמה-שף, שף-נולד, השף-הבא וכו’ וכו’ וכו’ וכיוצא באלה זוועתונים (האם

קרא עוד »

סוד מזרח תל אביבי קטן

כן, כולם כבר יודעים – מזרח תל אביב זה ה-דבר. שם בונים, שם קונים, לשם כולם עוברים ובכלל – העתיד שייך למזרחיים. אני עברתי לשם לפני עשרים שנה בדיוק, רגע

קרא עוד »

בינגו!

כולם זוכרים את ‘ראצ’ה’, בית האוכל הגרוזיני הצוהל של לילי בן שלום. כולם זה הירושלמים (שם הוא נפתח) והתל אביבים (לשם הוא עבר. אבל הוא נסגר. עכשיו פתחה בן שלום

קרא עוד »

יש דברים שהזיקנה יפה להם

‘דלאל’, המסעדה הססגונית והצוהלת של שף גולן גורפינקל במורד רחוב שבזי בנוה צדק, אינה חדשה. למען האמת, במונחים תל אביביים היא כבר קשישה למדי. אבל השנים עשו לה רק טוב.

קרא עוד »

אוכל של מאמוצ’קה

ברחוב זבולון 30 – בכתובת קצת מרופטת, נפתח לא מזמן מסעדונת רוסית בשם ‘נטשקה’ על ידי שתי נשים – אם ובתה, המגישות אוכל מהמולדת הישנה שכולו חן ואהבה. צריך לבוא

קרא עוד »

בדיוק כמו שחלמת

למה אנחנו לא אוהבים מסעדות מפורסמות? זה מוזר. כלומר, אנחנו אוהבים אותן, ברור שכן, אבל אם מישהו אומר לך “תן לי איזה מקום טוב בתל אביב”, אתה לא תעצום עיניים

קרא עוד »

משחקי קובייה

בסוף זה קרה גם כאן, ברחוב הודיה בשוק התיקוה – מסעדה שמגדירה את עצמה ‘מסעדת שוק’, שנשענת על חומרי גלם מהסביבה המיידית, שמשמיעה מוסיקה (לרוב מזרחית) בקול ושעשויה בחן שאין

קרא עוד »

כוכב הצפון

אודה ואבוש: אתמול בערב, כשהלכתי לראשונה ל׳מאייר׳, מסעדתו החדשה של אוסמה דלאל במלון עלמה בתל אביב, הייתי מריר כמו בקבוק קמפארי, שלא לומר כמוסת ציאניד. פעם, כשהוא עוד היה במסעדונת הזערורית

קרא עוד »
תגיות ביקורת מסעדות
דילוג לתוכן