נפלאו דרכי האל. מאז ומתמיד חששתי שאין דבר כזה "חמין טבעוני". ובכן – מאז ומתמיד טעיתי. השחמחמות, הריח העמוק, הטעם המשכר והצבע הענברי האפל – כל אלה אינם נובעים בכלל מהבשר או העצמות. הייתם מאמינים?
מעל – חלק מחומרי הגלם של החמין הטבעוני שלי. כמה שמח וצוהל וטבעי! מתחת – החמין בסיר בשלב הכיריים. ההשחמה עדיין אינה מורגשת כי הסילאן (שם הסוד!) עדיין מתחבא. אבל תאמינו לי שקצת (טוב, אם לדייק – עשר שעות) נמנום בתנור בחום של 100 מעלות, והסילאן מתגלה ככוכב של ממש. מוקדש באהבה לטבעונים, לעולם, לממלכת החי ולכל מי שאוהב שבתות גשומות ושינה עמוקה אחר הצהריים (כי הידעת? יש ביטוי נפלא שאומר "ישן כמו יהודי אחרי חמין". זה בהחלט עובד גם עם חמין טבעוני).
יאללה, לעבודה: