הקובבס של מומה

מתכון שכולו עבדות לחג החירות

7קובבס הן כופתאות ממולאות בגומו. גומו היא תערובת של בצל מטוגן, בקר טחון וצנוברים. הבצק של הקובבס מיוחד: הוא אינו עשוי בורגול או סולת כמו בקובה, אלא תערובת של מצות, תפוחי אדמה, קמח מצה וביצה. לפי החומרים אפשר לזהות: מדובר במתכון לפסח. ואוי, כמה עבודה יש כאן: להשרות מצות, לבשל תפוחי אדמה, להכין בצק, לצנן בצק, לטגן גומו, לבשל גומו, לצנן גומו, למלא קובבס ואז לטגן אותן בשמן עמוק. זוועה. אבל התוצאה – התוצאה היא המאכל הכי טעים בעולם.

הקובבס. מלמעלה משמאל: מצות, גומו, טיגון, תוצאה

את הקובבס נהוג להגיש כמנה ראשונה בליל הסדר. אצלנו לא היה גפילטע ולא היה כבד קצוץ. היו קובבס. והיו קרבות מפוארים על כל קובבה וקובבה. הכמות ההגיונית לחישוב היא שתי קובבס לאיש. המתכון שלהלן יניב כארבעים. אפשר להגיש חם ואפשר להגיש בטמפרטורת החדר. ואפשר לחמם טיפונת בתנור לפני ההגשה.

תגיות
דילוג לתוכן