הצ'ומלה של מומה

גם לספרדים יש מאכלי ראש השנה (וזה לא גפילטע!). הנה מתכון לצ'ומלה. בונוס: זה מביא מזל טוב!

צ'ומלה (Chumleh) הוא מאכל ראש שנה ספניולי עם שם מוזר שמגיע מטורקית. 'צ'ומלק' הוא שמה הטורקי של קדירת החרס שבה נהוג להכין את התבשיל הזה. אבל גם מי שלצערם אינם טורקים ואין בבעלותם קדירת חרס (למשל, אני) יכולים להכין את המאכל הצמחוני הנפלא הזה בראש השנה ולהתענג על כך שהחבושים שבו מביאים מזל טוב (זה ידוע).יש הטוענים שבימים הנוראים הצ'ומלה מסייע בשיפור סיכויי קבלת מחילה. אמן ואמן!

גם יפים וגם מביאים מזל, החבושים

הצ'ומלה מוגש בראש השנה כי הוא מלא בשפע ובכל טוב: צריך להכניס לקדירה כמה שיותר סוגי ירקות. חלקם עובר טיגון לפני הבישול וחלקם לא. את כולם עוטפים ברוטב עגבניות טעים, מוסיפים להם פלחי חבושים והיידה לבישול ארוך. מתקבל מאכל מתקתק-ניחוחי נפלא שגונב את ההצגה לכל עוף, דג או בשר אדום וכן, הוא מתאים לצמחונים ולטבעונים!

מרכיבי הצ'ומלה: כמה שיותר – יותר טוב

טיפ קטן: תשמעו, אין צורךף לקלף חבושים. מספיק קשה לגלען אותם. הקליפה אכילה לגמרי, בתנאי ששוטפים היטב-היטב כדי להיפטר מהזיפים החומים המוזרים שמכסים אותם (לא, באמת, לפעמים אני אומר לעצמי: מה אלוהים חשבה כשהיא בראה את הפרי הזה?!).

 

תת-טיפ: כשאומרים חבושים, כדאי לזכור שבבי"ת יש דגש. עצוב אך נכון.

 

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן