כרוב בנוסח עדינה

תבשיל פשוט וססגוני של כרוב (וחברים שלו) בסיר רחב. חגיגה

חברתי עדינה ססמן אוחזת בתואר "האשה שכתבה את ספר הבישול הישראלי הטוב ביותר בעולם". בינתיים, הספר ראה אור באנגלית בלבד. קוראים לו sababa ואם רק היינו אוכלים את המנות הנפלאות והחכמות (והלא מסובכות!) המתועדות בו – היינו מאושרים מאוד. בין היתר, מופיע בספר מתכון של כרוב בסיר רחב שמטוגן בתחילה ואחר כך נאפה. מדובר במנה משובחת בתכלית, אבל כיוון שאני האיש המעצבן שאני, הכנסתי בה כמה שינויים.

ההתחלה. לצרוב בלי בושה

התחלתי כמו שעדינה אומרת שצריך: חתכתי את הכרוב הפושט לפלחים ענקיים וצרבתי אותם משני הצדדים במעט שמן. אחר כך התחלתי להשתולל: הוספתי לא רק בצלצלי שאלוט ושיני שום כפי שהמתכון מכתיב, אלא גם בטטות בשני צבעים בשביל השמחה. ובכלל לא הכנסתי לתנור – השארתי על הכיריים כל הזמן. ולדעתי, יכולתי לחפף גם בנוזלי הבישול: המתכון מכתיב שמן, יין לבן וציר בקר. אפשר לדלג על הציר וזה עדיין יהיה מקסים.

ההמשך. לאלתר בלי בושה

הניסיון מלמד שכל מנה שעדינה ססמן נוגעת בה הופכת לחגיגה. החיים לימדו אותי שהמתכונים של עדינה כל כך מוצלחים, שאפילו אם משנים אותם קצת – הם עדיין עובדים. מגישים עם אורז לבן ומודים לאלוהים.

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן